Djack Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Cześć, dziś z rana, ni z tego, ni z owego, zniknęła mi połowa RAM. Mam obsadzone 4 x 4, wiec zacząłem sprawdzać różne warianty slot/ram. Okazało się, że co bym w slot 2 nie włożył, to BIOS tego nie widzi, mimo ze AIDA64 problemu z tym nie ma. Podejrzewam że to płyta główna - jeżeli się mylę wyprowadźcie mnie z błędu. Obecna platforma, była dla mnie wystarczająca - i5 2500k, R7850 - a jedyne co planowałem, to zwiększenie ilości RAM. Dlatego mam do Was pytanie, czy wymienić tylko płytę - jeżeli tak to na jaką - czy jednak całą platformę. Dzięki i pozdrawiam Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 I również przeczyść styki procesora czystym spirytusem. Sprawdź czy wszystkie kondensatory na płycie są ok. Kontroler pamięci znajduje się w procesorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...