bzykofm Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) Witam. Muszę zmienić grafikę w moim komputerze, stara idzie do drugiego kompa. Jak widać w pytaniu nie jest to szał, ale nie potrzebuję innej. Musi być nVidia i posiadać chłodzenie pasywne. W nic wymagającego nie gram. (Worms Armagedon Diablo II LoD czasem). Wypadłem już z obiegu i zasadnicze pytanie: Nie ma znaczenia, która firma czy jednak będzie jakaś różnica? Myślę o: Asus, Gigabyte, Msi, Zotac. Ta ostatnia najfajniejsza z wyglądu :-) , ale to nie ma znaczenia. MoBo Gigabyte Assassin II. Proszę o jakieś sugestie. Dzięki :-) Edytowane 25 Marca 2019 przez bzykofm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Najważniejsza rzecz - koniecznie szukaj wersji z pamięciami DDR5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Ja bym brał ZOTACA też.Nie dość że faktycznie nie wygląda odpustowo to na jakości ZOTACA można polegać od zawsze.Ogólnie zegary wszędzie takie same więc jeśli te 30-40 złotych za ZOTACA więcej nie ma znaczenia jego bym brał :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Też o nim myślałem, ale jeszcze się zastanawiam nad MSI. Jako jedyna ma DisplayPort w miejsce DVI-D. Pytanie czy będę je wykorzystywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Przy tego typu kartach po pierwsze szukasz takiej, która spełnia Twoje warunki (np właśnie porty wyjścia). Później cena. Bierz najtańszą, bo te karty i tak służą tylko do 2 celów: wyświetlanie pulpitu i odciążenie procka przy jakimś dekodowaniu wideo.Po co więc dopłacać do marki? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Znalazłem jeszcze coś takiego: https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=02G-P4-6332-KR Jest jednak droższa od konkurencji. Warto? Taktowania ma nieco wyższe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Oczywiście jeśli taka karta bardziej ci się podoba pod względem wyglądu, a wszystko inne jak chodzi o specyfikację jest identyczne to bierz taką :) w razie jakbyś jednak chciał pograć w coś nowszego pamiętaj, że masz w obwodzie taką oto kartę: https://www.apollo.pl/produkt/geforce-gtx-1050-ti-kalmx-4gb-ddr5-128bit-dvihdmi,111010.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 O, tego nie brałem pod uwagę, tylko jakoś do Palita nie mam zaufania, poszukam innych marek. Dzięki :-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Powiem tak bo widzę, że grywasz w tytuły hack n slash jak Diablo 2. Z prockiem, który masz aktualnie w sygnaturce przy zakupie tej karty spokojnie pograsz w Diablo 3, Path of Exile, Grim Dawn czy nadchodzące Pagan Online i Torchlight Frontiers + oczywiście w masę innych tytułów. Tu masz reckę tego Palita wraz z temperaturami i wynikami w bardziej wymagających grach. ps: jakbyś nie wiedział to Palit i Gainward to jedna firma i od jakiegoś czasu nie tylko nie odstają od konkurencji, ale naprawdę potrafią pozytywnie zaskoczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Michikun napisał: jakbyś nie wiedział to Palit i Gainward to jedna firma To jeszcze pamiętam, tylko zakładam że to taka gorsza marka (coś jak ASRock w Asusie) w sumie przekonałeś mnie :-) Dzięki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Kupiona Palin NVIDIA GeForce 1050Ti 4GB KalmX :-) Udało mi się trafić używkę na gwarancji do 2020 :) Dzięki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 4 minuty temu, bzykofm napisał: Kupiona Palin NVIDIA GeForce 1050Ti 4GB KalmX :-) Udało mi się trafić używkę na gwarancji do 2020 :) Dzięki :-) Super, jak poużywasz jej trochę i poogrywasz jakieś gierki to daj znać jak się sprawuje :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...