Tensai95 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Witam, planowałem sprzedaż laptopa, tak więc na początku chciałem zainstalować nowy system na dysku SSD a HDD miał być jako dodatkowy, instalacja z pendrive poszła sprawnie lecz po uruchomieniu laptopa wyskoczył błąd, po kliknięciu jednej z opcji system się poprawnie uruchomił i można było już korzystać, problem jest w tym że to jest irytujące żeby przy każdym uruchomieniu wyskakiwało, możliwie że czyta z HDD lecz w biosie nie mam opcji wyboru z czego ma być rozruch, próbowałem też wyjąć HDD ale wtedy wgl system nie chciał się załadować (komunikat "checking media") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 (edytowane) Hej, Windows zostawił sobie część środowiska rozruchowego na starym HDD - stąd te objawy. Jak to świeży system dedykowany pod sprzedaż, to postaw system ponownie, uprzednio wyjmując HDD na czas instalacji. Tak będzie najszybciej. Można oczywiście odtwarzać środowisko, ale w tym przypadku to niepotrzebna komplikacja. pzdr Edytowane 27 Marca 2019 przez czapla_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tensai95 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Witam, problem rozwiązany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...