LoRdKwiateK Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Witam. Przy odkrecaniu podstawki od monitora troszkę nie poszło jak chciałem i na monitorze widać rozlanie matrycy i dwa paski. Jeden jeszcze rozumiem że od zalania ale drugi? Proszę zobaczyć zdjęcie i napisać czy jest szansa na pozbycie się chociaż jednego pasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Odkręcając podstawkę od monitora uszkodziłeś matrycę ? Spadł na podłogę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRdKwiateK Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) jakis geniusz z samsunga wymyślił by odkrecajac podstawke trzeba było zdjąć tylnią obudowe, nic poza obudową nie tykałem i takie coś... zresetowanie ustawien nic nie dało, czy cokolwiek mozna zrobic by jeden pasek chociaz (ten ktory nie jest przy rozlanej matrycy) by zniknął? Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez LoRdKwiateK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Ja pytam poważnie czy CI spadł. Odkręć obudowę jeszcze raz - wyjmij tasiemki z gniazd - takie jak zaznaczyłem strzałeczkami na obrazku , przeczyść i złóż całość. Coś mi się wydaję że jak rozkręcałeś to jednak coś smyrnąłeś (oby to nie było wyładowanie elektrostatyczne :) ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoRdKwiateK Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie spadł. Po prostu tak ciężko otwiera się ten monitor że musiałem coś uszkodzić zapewne. Myślisz że taśmy są powodem tych pasków? to jest zdjecie z teraz, po prawej rozlana matryca i dwa paski. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez LoRdKwiateK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2019 No cóż - jak podejść do tego pozytywnie - no to masz powód do kupna nowego fajniejszego monitora może nawet z lepszym rozwiązaniem demontażu podstawki :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...