Shumielson Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Witam, jakie opinie panują na forum, na temat buildów w obudowach ITX? Szukam mobilności, laptop mnie mocno rozczarował kulturą pracy i temperaturami... Będę chciał go zwrócić i myślałem, czy by może nie dźwigać ze sobą małej skrzynki :) Co uważacie? Potrzebuję zachować mobilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Może napisz co masz na myśli - czy liczy się tylko i wyłącznie mały rozmiar (jak mały? są obudowy po kilka litrów, są i 20+), mniej więcej w jaki poziom wydajności celujesz, czy ma być osobna k. graficzna, a może w zupełności wystarczy zintegrowana, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shumielson Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Chodzi konkretnie o obudowy ITX(chyba jest jeden standard, czyli rozmiar? sorry nie wiem). Wsadzić bym tam chciał GTX1060/70 albo RTX2060/70 z 8gen/9gen. Wszystko po to aby łatwo było to przewozić :D ... Rozważam zwrot lapka i zakup pudła. Edytowane 29 Marca 2019 przez Shumielson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Jak ma być przewożona to może jakaś płaska, np. Silverstone Raven (38 x 35 x 10cm)? https://www.morele.net/obudowa-silverstone-raven-z-sst-rvz01b-e-932425/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prof. Pavlov Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) https://www.morele.net/obudowa-silverstone-ml08-sst-ml08b-809335/ Sam chciałem składać itx który będzie łatwy w przenoszeniu. Tutaj w linku również Sikverstone, nieco smuklejsza ale z wbudowanym uchwytem do przenoszenia. Wygląda wówczas jak walizka. Edytowane 30 Marca 2019 przez Prof. Pavlov Błąd literowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahus Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) A myślałeś o czymś od AMD na zintegrowanej Vedze ? Nawet dają rady te maluchy, a za chwilę mamy ryzeny 3000 i nie wiadomo czy nie będzie nawet lepiej... R5 2400G z Vegą 11 co prawda nie jest demonem szybkości ale zależy w co celujesz. Jeśli masz do tego monitor 60Hz to i tak reszta klatek idzie w próżnię, a jeszcze jak jesteś w stanie zejść z ustawieniami z ultra to możesz mieć maleńką obudowę która jak konsola zmieści się w plecaku a nadal da Ci porównywalną frajdę z rozgrywki. No i pozwoli Ci to zaoszczędzić miejsca na zasilacz, może nawet przejść na zewnętrzny jak w laptopie. Edytowane 30 Marca 2019 przez bahus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...