xbvx Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Witam tak jak w tytule, dodam, że karta jaką posiadam to HD 5770 (dosyć wiekowa), ogólnie nie gram w wymagające gry więc mi styka Nie siedzę po ciemku przed monitorem, oczekiwałbym od niego, żeby: - obraz był całkiem ładny(kolory) - obraz był dosyć płynny podczas rozgrywki - żeby miał ochronę oczu free flicker i tą od światła niebieskiego - i żeby się nie popsuł za szybko Rozdzielczość FHD a matryca to nie wiem około 24 cale, tak plus minus, 27 przy rozdziałce FHD to chyba trochę za duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 w tej cenie kupi się iyamę XU2493HS-B1 z pivotem (jedna z lepszych matryc ips) jak za drogo to jest jeszcze beng gw2480 i aoc 24V2Q,l czy się zepsuje to kwestia szczęścia ale wszystkie podane modele mają 3 lata gwary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 15 godzin temu, FxJ napisał: Cytat tą od światła niebieskiego To można włączyć w Windowsie nawet. Można też nastawami R G B (i przyciąć składową niebieską), przez OSD monitora, co posiada każdy monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Jeżeli priorytetem są tutaj kolory, technologia ochrony oczu, a monitor ma być ładny, to IIYama nie wydaje się złym pomysłem, choć bardziej nasuwałby mi się tutaj model ProLite XU2492HSU-B1 z praktycznie bezramkowim designem. IPS, 75 Hz, fabryczny filtr światła niebieskiego, reduktor migotania, wbudowane stereo (jeżeli komuś zależy), niski pobór mocy, 3-letnia gwarancja również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opie89 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Na te budżetowe monitory trzeba uważać, często gęsto trafiają się problematyczne matryce, z prześwietleniami, pasami itp. Zwłaszcza w tych "gamingowych" maszynach. Najlepsze wg mnie robi IIYAMA, również dość solidne - producent daje gwarancję 36 msc. Powiem szczerze że poszedłbym nawet w kierunku matrycy VA - taki model IIYAMA ProLite XB2481HS-B1, dostaniesz lepszą czerń. Jeśli nie grasz w mocno dynamiczne gierki to będzie okej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...