Michikun Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 No i super jak widać różnica jest spora :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STi Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 BSOD... 400 zł wydane dodatkowo, i nadal problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Sprawdź w dzienniku zdarzeń może masz coś zapisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STi Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Setnik napisał: Sprawdź w dzienniku zdarzeń może masz coś zapisane. RAM... Zbiłem 3200 Mhz i ustawiłem 3000 Mhz z powrotem na sztywno. Jest ok, na razie przynajmniej. Trochę mam dość tego Ryzena już... Znalazłem bardzo podobny temat na konkurencyjnym forum, z przed paru dni dosłownie. Inna płyta, inne pamięci (ta sama częstotliwość) ten sam procesor i dokładnie ten sam problem. Gry freezowały, crashowały, restartowały komputer. Tylko tam maksymalna częstotliwość stabilna to było 2133 mhz. Bardzo mnie to wszystko już męczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Coś podobnego czytałem na zagranicznym forum i pomogło cofnięcie wersji bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Hmm. U mnie też ram powyżej 2933 16-16-16-36 nie bardzo chce. Jak na 3.0 będą się jeszcze jakieś karty w przeglądarkach wywalać, albo coś innego wywali. To zawsze tych można spróbować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STi Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 19 minut temu, FxJ napisał: Ryzen 5 2600x - może jest tutaj problemem? Pisałeś do supportu MSI? Problem jest w ramie, hynix, Na którego kościach mam g.skille ktrego mam to loteria. Samsung B-die są dużo droższe ale wiem że działają i na 3466. Na 3000 mi działa stabilnie, spróbuje je podbić bez XMP, jest taka funkcja Memory Try It! Może na tym zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 U mnie na 2200g się sypie powyżej 3200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...