neotps Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam, chciałbym wymieni procesor lecz przyznam szczerze, że nie wiem jaki będzie w nim działał.Aktualnie jest procesor T2130. W załączeniu screeny. Jaki procesor core 2 dual mogę tutaj wsadzic? TO może dopytam inaczej, czy to socket M? Procek T7200 tutaj powinien działać? Szukając w google trafiłem na podobny przypadek, jednak nie umiem jednoznacznie potwierdzić jaki socket jest w moim laptopie . Chyba zostaje rozkręcić i sprawdzić na płycie - zakup pasty i sprawdzenie tego fizycznie, a chciałem kupić gotowy procek z pastą za jednym zamachem :) Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez neotps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Socket M więc procki na socket P nie zadziałaja.. M miało FSB 667Mhz (T5500 np obsłuży / T7200 ) Ps . Bios najnowszy wgraj by widziało poprawnie nowe CPU. Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Kwazor 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neotps Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 W dniu 15.04.2019 o 19:46, Kwazor napisał: Socket M więc procki na socket P nie zadziałaja.. M miało FSB 667Mhz (T5500 np obsłuży / T7200 ) Ps . Bios najnowszy wgraj by widziało poprawnie nowe CPU. Czyli spokojnie T7200 na socket M. Bios najnowszy jest już wgrany. Dzięki za potwierdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...