Nerrox Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Witam. Zakupiłem kartę MSI RTX 2060 Gaming Z tylko problemem jest, że posiadam monitor BenQ XL2411Z a ona ma wejścia D-SUB, DVI-D DL, HDMI. Karta natomiast ma wyjścia 3x DP, 1x HDMI. Jeśli kupię kabel DP -> DVI-D (Dual-link) to czy osiągnę te 144Hz bez jakikolwiek problemów? Pytam bo w sprawach kabli to noga jestem. Jeśli ktoś ma jakieś namiary na kabel to chętnie poproszę o jakiś link w celu jego zakupienia. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 a czemu nie chcesz podłączyć po hdmi? najmniej problemów dp to loteria czy dany kabel zadziała z danym monitorem i gpu (przerabiałem i nawet jak teoretycznie powinien to nie zawsze działa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerrox Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Tylko, że mój monitor chyba posiada HDMI 1.2 i maksymalnie 60Hz przy FHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Z tego co napisali na PC Lab to ma niby HDMI 1.4 . Co ciekawe, na stronie producenta nie ma tego modelu (jest za to BenQ XL2411P, który podobno ma 144Hz tylko po DisplayPort i DVI-D). Tutaj ktoś miał podobny problem: https://forums.geforce.com/default/topic/1011269/144hz-with-benq-xl2411-without-dvi-port/ ... jedna z rad, to kupno specjalnego kabla , tylko pytanie ile to będzie kosztowało, jak to będzie działało i czy jest sens inwestować w DVI, które jest wycofywane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...