killeours2 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Witam. Chciałbym o coś spytać a mianowicie - wymieniałem pastę (przed wymianą 74 stopnie) na thermal grizzly kryonaut, po wymianie pasty (na ziarenko) 83 stopnie, zatem wymieniłem ponownie i nałożyłem na cały procesor i tym razem 77 stopni, termopady są bez uszkodzeń. Czym to może być spowodowane? Może przez pastę która leżała niecałe 2 lata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Możliwości są takie: a) masz gorszą pastę niż ta która była oryginalnie b) źle składasz - może coś jest krzywo, nie dociskasz radiatora odpowiednio c) za grubo pasty Zrób tak: a) odkręć radiator i zrób zdjęcie - nie usuwaj pasty (chce zobaczyć jak wygląda placek pasty po zdjęciu radiatora) b) jak masz - to użyj jakiejkolwiek innej pasty (tylko w celu testu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Ruszałeś backplate? Jak tak to niepotrzebnie. 2 sprawa, docisk może być za słaby/pasty za mało. Ogółem przy GPU lepiej dać więcej jak mniej i postarać się nadmiar wycisnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...