lukaszmak Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Kupiłem w zeszłym tygodniu w sieciówce nowy (zafoliowany i zapakowany z plombą na pudełku) laptop huawei d14. Po sprawdzeniu systeminfo w wierszu poleceń "Original Install Date" data jest 2 miesiące starsza niż moje pierwsze użycie laptopa. Czy to normalne? czy może laptop był już przez kogoś używany i zwrócony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Normalna sprawa, pewnie na magazynie pre-instalcję windowsa robili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszmak Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Dzięki za szybką odpowiedź. Są zatem jakieś metody sprawdzenia czy laptop jest faktycznie "prosto z fabryki"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Laptopy są prosto z magazynu :) a nie prosto z fabryki ;) dla przykładu lapek który kupiła niedawno moja mama miał preinstalowaną wersję 10 sprzed ponad roku. Potem siedziałem i "aktualizowałem" go dwa dni. Ps: ten twój lapek na Ryzenie jest tak? To pamiętaj, żeby najnowsze sterowniki wgrać ze strony AMD i ustawić plan zasilania na zrównoważony. Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez Michikun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszmak Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Tak ryzen, dzięki za wskazówki. Po prostu przeglądając pliki systemowe windows zobaczyłem, że ich data modyfikacji jest z poprzedniego roku, natomiast "Original Install Date" wskazuje date 2 mc wstecz przed moim użyciem. Stąd moje rozterki co do "nowości" laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...