Grizzly181 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Sława. Mam problem z telewizorem smart marki szajsung który od wczoraj nie może połączyć się z siecią bezprzewodową, a konkretniej - automatyczne pobranie adresu ip nie działa. Wczoraj z niewiadomego powodu ruter nie chwile sam się zresetował czy tam wyłączył, nie wiem czy był to jakiś zanik pamięci ale przez chwile sam się resetował. Wszystkie urządzenia podłączyły się na nowo, tylko nie ten cholerny telewizor. Urządzenie widzi sieć, ale nie jest w stanie pobrać adresu IP. Próbowałem ustawić ręcznie, spisując adres maski i serwera dns z panelu konfiguracyjnego i nic to nie dało. DHCP jest włączony. Zresetowanie rutera do fabrycznych też nie podziałało. Ruter to sagem jakiś tam. Normalnie miałbym to w rzyci ale domownicy żyć nie dają. Ratujcie Panowie (i Panie) bo inaczej przez weekend kaplica, tylko tam znajde spokój. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez Grizzly181 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Połącz się z siecią nie wybierając z listy tylko ręcznie. Wpisz samemu ssid i hasło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grizzly181 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Nah, próbowałem i nie działało. Podziałało natomiast przywrócenie danych fabrycznych telewizora. Teraz już się łączy. Dziwne, ale działa. Temat można przenieść do archiwum a ja nie muszę jechać już do kaplicy. Daswidania ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...