mikon Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) Witam, Szukam cichego i w rozsądnej cenie chłodzenia do AMD Ryzen 5 2400G. Zastanawiam zastanawiam się między Freezer 34 eSports Duo a Fortis 3 HE1425 v2. Czy ktoś może miał oba te chłodzenia i potrafi wskazać cichsze? Procesora nie podkręcam. pozdrawiam Edytowane 29 Maja 2019 przez mikon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Będziesz temu prockowi napięcie 1.5V wrzucać, czy co? Te chłodzenia będą tak ciche jak mu krzywą wentylatora ustawisz. Nawet Spartan albo Fera by 2400G ogarneły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Bierz AC Freezer 34 eSports Duo z pastą thermal grizzly kryonaut :) będzie cichutko, ostatnio były posty tutaj o głośno chodzących wentylach w Ferze i Fortisie a ten Freezer fajnie wypadł w testach robionych przez Blacka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Godzinę temu, Zgreed66 napisał: Fera by 2400G ogarneły Fera jest dla mnie za głośna, ale tak jak piszesz, być może trzeba ustawić krzywą. W każdym bądź razie zmiana wentylatora na Noctua NF-S12B redux - 1200 PWM pomogła, jest ciszej bez kombinowania z krzywą. Ale postanowiłem dalej kombinować i zmienić chodzenie na inne ;) . 58 minut temu, Michikun napisał: Bierz AC Freezer 34 eSports Duo.... Freezer fajnie wypadł w testach robionych przez Blacka No właśnie testy Blacka mnie skłoniły do zmiany chłodzenia, ale w innych testach AC Freezer 34 eSports Duo jest cichutki w spoczynku, ale pod obciążeniem już wypada gorzej od Fortisa. Black w swojej recenzji nie zaznaczył czy pomiar głośności był robiony w spoczynku czy pod obciążeniem, dlatego postanowiłem tu na forum dopytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) 12 minut temu, mikon napisał: Fera jest dla mnie za głośna, ale tak jak piszesz, być może trzeba ustawić krzywą. W każdym bądź razie zmiana wentylatora na Noctua NF-S12B redux - 1200 PWM pomogła, jest ciszej bez kombinowania z krzywą. Ale postanowiłem dalej kombinować i zmienić chodzenie na inne ;) . O boziu. Mam Xeona X5650 4.0@1.26V i Ryzena 1700 3.7@1.181V. Pierwszy jest na Fortisie i ciągnie więcej papu od tego drugiego. Drugi jest na Grandisie. Oba mają wentyle skręcone poniżej 800Mhz. Teraz patrzę ma ~650RPM i 1700 w stresie wyciaga max 65 stopni. Xeon nawet nie wiem. Jeszcze nie sprawdzałem, ale w biosie musiałem ostrzeżenia wyłączyć, bo obroty były tak niskie, że bios myślał, że wentylator ma awarię ^.^ Ale platforma ma już 10 lat. Wiec mogę to jej wybaczyć xD Edytowane 29 Maja 2019 przez Zgreed66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...