kamil2222 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Zasilacz konkretnie ten https://www.morele.net/zasilacz-xfx-core-pro-450w-p1-450s-x2b9-419031/ Poza tym jakaś niedroga stara płyta, core i5 2500 i 8 gb ram, generalnie kompuetr raczej cały będzie wymieniany ale jakiś rok-dwa chciałbym jeszcze pociągnąć na tym co jest i czasem w coś zagrać dlatego pomyslalem o wymianie karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Powinno być OK. W tym PSU masz jakieś 400W na linii 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donci Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2019 Witam, posiadam od wczoraj MSI GeForce GTX 1080 Armor OC, powiem że kultura pracy i temperatury mnie martwią . Przy obciążeniu 100% karta dochodzi do 80 stopni przy wiatrakach ustawionych na sztywno 90% a co to będzie po paru godzinach. Karta ma zasilanie 6+8 pin.Czy może nałożyć nową pastę? Czy może wymienić ją na Gigabyte GeForce GTX 1080 G1 Gaming które z kolei ma tylko jedno 8pin ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2019 Jak potrafisz wymienić pastę, to od razu to zrób, pod warunkiem, że nie utracisz gwarancji. Gelid Extreme lub Gryzli Cryonaut będzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donci Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2019 A pasta od procesora nie będzie dobra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2019 Co to za pasta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donci Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2019 Arctic Silver 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketonek Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 Cześć, posiadam w/w kartę z jednym wentylatorem i jest to zdecydowanie najgłośniejszym element mojego komputera i chciałem wymienić chłodzenie na nim, żeby było ciche/bezgłośne. Chciałem zastosować jakiś pasywny układ chłodzenia, dorzucając do tego 120mm pure wings, albo coś podobnego. Pytanie, jaki jest rozstaw śrubek(niestety nie mam możliwości teraz demontażu karty, a domyślam się że zdecydowana większość 1050ti jest taka sama) i czy od starych układów się coś znajdzie? Np: https://allegro.pl/oferta/pasywny-uklad-chlodzenia-heatpipe-gigabyte-gtx970-8011434658https://allegro.pl/oferta/pasywny-uklad-chlodzenia-2x-heatpipe-gtx660-8011439130https://allegro.pl/oferta/pasywny-uklad-chlodzenia-3x-heatpipe-8011435425 Jest ktoś w stanie pomóc? z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2019 Możesz przecież sprawdzić na płytce pcb grzbietu karty rozstaw otworów montażowych.TAK?NIE?I wtedy zapytanie do oferującego i z dyńki :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eayse Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 W weekend przeinstalowałem system i zniknęła mi opcja ustawienia rozdzielczości 1440p. Zamiast tego mam jakaś dziwna 2048x1536, w liście wszystkich trybów także nie mogę dodać 2048x1440. Dopiero jak w panelu sterowania Nvidia dodałem nową "nieobsługiwaną przez monitor" ręcznie rozdzielczość to się pojawiła. Ktoś wie, z czego może to wynikać? GTX 1080 / LG OLED TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingdeimons Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) brakujący sterownik do monitora? Edytowane 3 Czerwca 2019 przez kingdeimons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eayse Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 Spróbuję dzisiaj odinstalować i wskazać, by jeszcze raz je pobrał. Niby pokazuje mi we właściwościach Generic PnP Monitor - LG TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 Miałem coś takiego na Radku. Jak włączyłem super rozdzielczość wirtualną w sterowniku. Może użyj ddu uninstaller. Solidnie usuń stery. I zainstaluj na nowo? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eayse Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Bede musial sprobowac bo nic nie pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Nie zmieniłeś połączenia z dp na HDMI lub na odwrót? Z reguły do pełnej kompatybilności preferowany jest display port.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eayse Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Poszla reinstalacja systemu i niestety - nadal to samo. Może jakaś aktualizacja do telewizora poszła. Mam np: 2048x1536 / zamiast 1440 1920 x 1440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 to jest telewizor? Tam może nie być rozdzielczości 2560x1440. tam bedzie albo 1920 albo 4k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eayse Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 na 1060 była - LG Oled B6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eayse Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 5 godzin temu, eayse napisał: na 1060 była - LG Oled B6. Chyba ze nie pamietam i najpierw instalowalem system na monitorze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Hej. Chciałbym Was prosić o poradę. Czy możecie doradzić, która z tych kart jest mocniejsza/lepsza i jak bardzo? Gigabyte GeForce GTX 1080 WindForce III / Gigabyte GeForce RTX 2070 GAMING 8GB Wydaje mi się, że obie mają bardzo podobne osiągi, ale nie jestem pewny. Planuję jedną z tych dwóch kupić używkę ale nie wiem, która bardziej się opłaca. Chyba, że coś do 2100 (górna granica ostateczna) znajdzie się lepszego i nowego ale to tak przy okazji. Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Poczekaj parę dni, a w sklepach pojawią się autorskie wersje RX 5700 XT, akurat powinny być w takim przedziale cenowym który cię interesuje - do 2100zł. Przynajmniej kupisz nową kartę na długiej gwarancji. Co do RTXa 2070 to warto by było wysupłać więcej kasy i kupić kartę w wersji Super - ale te stoją po ok. 2400zł. Natomiast jak chcesz coś z wysokim zegarem to RTX 2060 Super, czyli karta która "remisuje" z RTXem 2070 w wersji od Aorusa jest spoko. https://www.x-kom.pl/p/504445-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2060-super-aorus-8gb-gddr6.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Ok, dzięki za info. To w takim razie, jeśli jeszcze mogę zapytać :) https://www.x-kom.pl/p/456600-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2070-gaming-8g-gddr6.html https://www.x-kom.pl/p/505287-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2070-super-gaming-oc-white-8gb-gddr6.html Czy różnica 300 zł naprawdę jest tego warta w przypadku tych kart? Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez GloriaValesti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Płacisz za zdecydowanie więcej FPSów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 41 minut temu, Michikun napisał: Płacisz za zdecydowanie więcej FPSów Super. Przekonałeś mnie. Odkładam jeszcze trochę kasy i biorę wersję super. Dzięki jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Witam. W lipcu kupiłem GTX 1070 od MSI Gaming X za 950zł. Po obejrzeniu wielu porównań wydajności w grach, uznałem ją za lepszy wybór od ciut droższego 1660. Niestety karta długo nie popracowała i padła - prawdopodobnie któraś z kości. Na szczęście przy zakupie brałem wariant jedynie z gwarancją. Ku mojemu zdziwieniu kartę mi wymienili na drugą, ale używaną... Czy to jest zgodne z prawem? Bo jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Wymieniona karta ma zaskakująco niskie temperatury. Podczas grania nie przekracza 60 stopni, a w idle jest 27 stopni. Myślę, żeby spróbować ją podkręcić. I teraz moje pytanie... Ile realnie można podnieść taktowania i czy warto zaktualizować bios karty, gdyż ten wgrany jest około 2 lata starszy od najnowszego biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Nie babrałbym się w biosie skoro karta chodzi tak dobrze pod obciążeniem. Może dostałeś używkę z wymienioną pastą na jakąś topową? A co do OC to próbuj w MSI Afterburner :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Tzn w programie MSI ustawiłem minimalną prędkość wiatraków na 30%, bo bałem się, że karta będzie się bardzo grzać, jak ta poprzednia, która padła. Podczas gry aż parzyła i ten gorąc leciał tylko niepotrzebnie na chodzenie procesora. Czy regulacja napięcia w MSI Afterburner coś faktycznie daje przy OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2019 Daje i przy undervoltingu i przy oc, zależy oczywiście od modelu. Poczytaj na stronach ile "idzie" ta karta w OC albo pooglądaj na youtube bo pewnie ktoś kręcił i dawał jakieś filmiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2019 Powtórzę to to raz jeszcze - MSI/ASUS/Gigabyte - w razie awarii, zazwyczaj naprawiają karty do skutku lub ostatecznie wymieniają na "inną sprawną" i przedłużają gwarancję o czas naprawy. Najgorzej tu wypada MSI. Kupujcie Palita/Zotaca/Inno3D/EVGA - tu praktycznie zawsze jest wymiana na fabrycznie nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TalRash Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 (edytowane) Witam. Zakupiłem używkę Gigabyte Aorus 1080Ti w wersji Extreme. Grafika ma bios: 86.02.39.00.9E Taki podaje GPU-Z. Natomiast AORUS ENGINE podaje F20. Na stronie aorus pobrałem bios najnowszy F3. Niestety nie mogę nic zrobić. Po włączeniu pobranego widzę bios does not match. Nie bardzo rozumiem dlaczego. Innych na stronie nie ma. Do tej karty jest al;bo F3 albo F3P. Próbowałem obu. I ciagle does not match. Skąd zatem pobiorę najnowszy? Na stronie napisane że mając F20 mogę zrobić update powyżej. Natomiast innych niż F3 i F3P nie ma. Ami zależy na main boot monitor po hdmi/dp a nie dvi. Edytowane 13 Października 2019 przez TalRash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...