Storfugl Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) Szukam ultrabooka do pracy koniecznie z możliwie długim czasem działania na baterii. Budżet - około 4k pln. Podobają mi się Yogi, ale 920 poza budżetem, a 720 długo na baterii nie ciągnie. Fajnie jakby to był 2w1 w stylu Microsoft Surface czy Lenovo Yoga. 16 gb ram Dodatkowym plusem byłaby dedykowana karta graficzna, np. jakiś MX od nvidii, lub GTX MaxQ, ale laptop bedzie uzywany glownie do netu i photoshopa więc obejdzie się bez. EDIT: Dopuszczam teraz mniej cali - testowałem i było ok. Edytowane 7 Czerwca 2019 przez Storfugl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 9 minut temu, Gajwer napisał: Yoga to 2w1 lecz raczej urządzenie hybrydowe. Grafikę dedykowaną jak rozumiem potrzebujesz do gier? Lenovo YOGA 730-15 i5-8250U/8GB/256/Win10 GTX1050 Szary Matryca FULL HD IPS, procesor 8 generacji 4 rdzeniowy lecz dalej niskonapięciowy, przyzwoita karta graficzna choć Q-max, aluminiowa obudowa, podświetlana klawiatura, całkiem niezła kultura pracy oraz wyniki pracy na baterii. Recenzja jest dostępna na PurePC. Mniejsza alternatywa z 14 calowychDell Inspiron 5482 i5-8265U/16GB/256/Win10 MX130 IPS Nie, kompletnie nie do gier, do tego mam oddzielny PC, grafa od N przydałaby się żeby laptop nie łapał zadyszki w photoshopie, ale przeżyje bez niej - czas pracy na batce wazniejsz. 730/720 zdyskwalifikowałem właśnie przez tragiczny czas pracy. No i dodałem w edicie - 16 gb ramu to absolutne minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 49 minut temu, Gajwer napisał: Tragiczny czyli ile około godzin oczekujesz w typowym użytkowaniu? Fajnie by było około 5, niestety wedługo raportów ludzi ta yoga spada już po trzech :/ A szkoda, bo wybór byłby idealny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Gdyby była jeszcze prawdziwa 7 czy 8 generacja . Od strony archi to nadal 6 generacja czyli Skylake , reszta to zmiany kosmetyczne a nie nowa generacja , dodanie dodatkowych rdzeni w CFL także - to tak samo jak C2D / C2Q . Serie 7/8/9 to w zasadzie nowe rewizje a nie nowe generacje jak to Intel usilnie wszystkim wmawia 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storfugl Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zmieniłem troszkę kryteria. Wciąż fajnie jakby był to 2w1 ale bateria to jednak priorytet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...