Wilkołak1985 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Witam Kolegów Ostatnio zakupiłem monitor Gigabyte Aorus AD27QD (data produkcji kwiecień 2019). Nie poznałem jeszcze wszystkich opcji ale w porównaniu z poprzednim monitorem Full HD różnica jest kolosalna. Na szczęście trafiłem dobrą sztukę bez problemów z matrycą. W połączeniu z RTX-em 2070 Gaming Z od MSI radzi sobie świetnie, zaktualizowałem firmware, zaznaczyłem obsługę G-Sync w trybie pełnoekranowym i sprawdzałem opcję HDR w grze MK11 i działa jednak zastanawiam się jak włączyć w ustawieniach kolorów w panelu NVIDII opcję 10 bit ponieważ mam tylko 8 a wybór jest wyszarzony. Monitor podłączyłem przez Display Port. Co powinienem zrobić? Zauważyłem że istnieje jeszcze opcja w systemie odnośnie wyświetlania HDR po jej włączeniu obraz robi się ciemniejszy nie tylko podczas gry która obsługuje HDR ale również w samym systemie. Dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkołak1985 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Serdeczne dzięki pomogło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...