SanDiego Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Witam, zainstalowałem na świeżo utworzoną wersję przez Media Creation Win 10 już z poprawką May Update. Po instalacji pobrały się wymagane aktualizacje z win update. Po restarcie zauważyłem taki problem, że na pasku pokazuje mi kulę ziemską z przekreślonym kółkiem i komunikat Brak dostępu do internetu. Internet działa, ALE za to mam problem np. z połączeniem się z mailem via Outlook 2016, który twierdzi, że nie mam połączenia z internetem lub w Microsoft Store (twierdzi to samo). Uruchamiałem "Rozwiąż problemy" - zaproponował zresetowanie sieci - nie pomogło. Sterowniki zaktualizowane do najnowszych. Druga sprawa, to bluetooth, wcześniej gdy chciałem przesłać zdjęcia z tel do lapa, to włączałem BT w ustawieniach, klikałem odbierz plik i szło. Nie teraz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Sterowniki karty sieciowej do przeinstalowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Przeinstalowane. Pojawiła się właściwa ikona z napisem Dostęp do internetu. Po restarcie z powrotem kula ziemska i komunikat Brak dostępu do Internetu. Zabawa w kotka i myszkę. Uruchamiam lapa, kula i przekreślone kółko. Po pewnym czasie jest telewizorek i widełki (ale MS Store dalej twierdzi, że połączenia nie ma). Uruchamiam ponownie i znów ta sama śpiewka. Edytowane 9 Czerwca 2019 przez SanDiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Hym trochę dziwne ale na początek w momencie gdy masz niby brak dostępu do internetu (kula ziemska przekreślona) wydaj w konsoli cmd polecenie ipconfig /all i pokaż co wyszło. Pewnie się okaże że "may update" coś jest skopany ale spróbować można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Podmienia Ci sterownik na MS wejdź do sterownika karty i zmień na producenta sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Bez May Update działało bez zarzutu. Sterownik mam taki (zaktualizowany przez Driver Booster), poniżej copy paste z cmd i ipconfig Host Name . . . . . . . . . . . . : Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No DNS Suffix Search List. . . . . . : lan Ethernet adapter Ethernet: Connection-specific DNS Suffix . : lan Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GbE Family Controller Physical Address. . . . . . . . . : 1C-...... DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::......(Preferred) IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.X.XXX(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Lease Obtained. . . . . . . . . . : poniedziałek, 10 czerwca 2019 16:11:00 Lease Expires . . . . . . . . . . : poniedziałek, 10 czerwca 2019 18:10:59 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.X.X DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.X.X DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : XXXX DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.X.X NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 1: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #2 Physical Address. . . . . . . . . : 12-..... DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 12: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #4 Physical Address. . . . . . . . . : 22-...... DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Wireless LAN adapter Wi-Fi: Connection-specific DNS Suffix . : lan Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter Physical Address. . . . . . . . . : DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::...........(Preferred) IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.X.XXX(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Lease Obtained. . . . . . . . . . : poniedziałek, 10 czerwca 2019 16:10:56 Lease Expires . . . . . . . . . . : poniedziałek, 10 czerwca 2019 18:10:57 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.X.X DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.X.X DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 238047947 DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : ciąg znaków xD DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.X.X NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled Edytowane 10 Czerwca 2019 przez SanDiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2019 Ktokolwiek ma pomysł? Zainstalowałem W10 Insider Preview i dalej kula ziemska ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) Dobrze widzę? Skonfigurowane połączenie LAN i WiFi jednocześnie? Oba z tego samego DHCP? Po co? Wyłączyć niepotrzebne połączenia zostawić tylko używane WiFi. Edytowane 15 Czerwca 2019 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 Wyłączyłem Wifi i kartę wifi, pozostawiłem Ethernet. Zmieniłem wartości bramy domyślnej i nie pomogło. Internet mi działa, przeglądarka też, ale Outlook krzyczy, że nie mam połączenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...