hrd_p Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2019 Cześć! W dniu dzisiejszym zakupiłem sobie dwie kości Corsair 16GB 3000MHz Vengeance LPX Black CL16 aby zastąpić (lub ew. dołożyć je do obecnych kości Kinston HyperX DDR4 Savage 2400MHz CL12 (dwie kości po 4GB)). Wszystko to wpięte w płytę MSI Z170-A PRO. Ku mojemu zaskoczeniu, po wpięciu w płytę nowych kości - komputer nie wstaje. Dioda na płycie świeci się ciągłym światłem przy pozycji DRAM i co jakieś 3-4 sekundy na krótką chwilę zapala się dioda od CPU. Próbowałem wszystkich możliwych kombinacji - wpinałem obie kości, jedną kość, wszystkie cztery - bez rezultatu. Jak tylko nowa kość zostaje wpięta w slot: komputer nie wstaje. Czy ja coś pomieszałem ustalając jaki RAM mam kupić czy jakiś komponent jest wadliwy? Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2019 bios najnowszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel1337 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2019 Masz możliwość sprawdzić te kości ram na innym pc? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...