Jump to content
Sign in to follow this  
HardPlayer

Komputer nie startuje na nowych kościach RAM

Recommended Posts

Cześć!

W dniu dzisiejszym zakupiłem sobie dwie kości Corsair 16GB 3000MHz Vengeance LPX Black CL16 aby zastąpić (lub ew. dołożyć je do obecnych kości Kinston HyperX DDR4 Savage 2400MHz CL12 (dwie kości po 4GB)).

Wszystko to wpięte w płytę MSI Z170-A PRO.

Ku mojemu zaskoczeniu, po wpięciu w płytę nowych kości - komputer nie wstaje. Dioda na płycie świeci się ciągłym światłem przy pozycji DRAM i co jakieś 3-4 sekundy na krótką chwilę zapala się dioda od CPU.

Próbowałem wszystkich możliwych kombinacji - wpinałem obie kości, jedną kość, wszystkie cztery - bez rezultatu. Jak tylko nowa kość zostaje wpięta w slot: komputer nie wstaje.

Czy ja coś pomieszałem ustalając jaki RAM mam kupić czy jakiś komponent jest wadliwy?

Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie odpowiedzi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.