Mogiel Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 Witam. Mam problem z menu start w win10. Otoz wiele aplikacji nie pojawia sie na liscie wynikow, a opcja znaleziona jako "najlepszy wynik" jest czasami nieaktywna. Wpisuje internet, zeby znalezc internet explorer, ktory jest w menu start, ale w katalogu akcesoria systemu, a znajduje mi microsoft edge i to jeszcze z dziwna ikona pliku graficznego (???). Wpisuje kodi, ktore jest w menu start w katalogu kodi, ale najlepszy wynik to cos, co po kliknieciu nie dziala i musze i tak zjechac strzalka w dol na aplikacje i klepnac enter. Przez taki dziwactwa search staje sie kompletnie bezuzyteczny. Lepiej widac to na screenach. Mozna to jakos poukladac aby bylo tak jak powinno byc? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) U mnie się pojawia po "in", albo po "expl" Nie lepiej go podpiąć do paska zadań? :P Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Zgreed66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Dzieki. U mnie nie pojawia sie za nic. Nawet jak wpisuje ie, iexplo, in. No mozna przypiac, ale duzo korzystam ze skrotow klawiatury i wole siegac po myszke tylko gdy to jest konieczne. Wiec przy dzialajacym wyszukiwaniu wciskam klawisz win, wpisuje kodi i enter. Poza tym nie lubie jak cos nie dziala. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) A tak poza tym Jak masz dodaj lub usuń programy: -> Zarządzaj funkcjami opcjonalnymi Albo w panelu sterowania: programy i funkcje -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu windows. Masz tam IE zainstalowane? Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Zgreed66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) -> Zarządzaj funkcjami opcjonalnymi Jest. -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu windows. Jest. Z reszta pisalem juz ze IE jest i dziala tylko ze w menu start jest w katalogu "akcesoria systemu" i nie znajduje jej szukajka. Edytowane 17 Czerwca 2019 przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2019 (edytowane) -> Zarządzaj funkcjami opcjonalnymi Jest. -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu windows. Jest. Z reszta pisalem juz ze IE jest i dziala tylko ze w menu start jest w katalogu "akcesoria systemu" i nie znajduje jej szukajka. EDIT Chyba ogarnalem. Idac tropem wielu poradnikow w necie pozmienialem sporo opcji, teraz nie wiem co zadzialalo i nie chce mi sie sprawdzac. Ale wylaczylem i wlaczylem indeksowanie plikow na dysku c (troche to trwa pomimo ssd), przyznalem sobie i systemowi pelne uprawnienia do lokalizacji, ktore sa w opcjach indeksowania oraz wlaczylem wylaczone wczesniej w ustawieniach prywatnosci "aplikacje w tle" zostawiajac wlaczone "ustawienia" i "zabezpieczenia windows". Teraz wszystkie obiekty w menu start wydaja sie byc znajdywane prawidlowo. Pozdro. Edytowane 17 Czerwca 2019 przez Mogiel Sorry za dwa posty ale w polu "Reason for edit" nie zmiescilo mi sie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...