Skocz do zawartości
azyl

dziura

Rekomendowane odpowiedzi

W ostatnich dniach polscy eksperci odkryli w windowsach od 95 do najnowszego dziure w ochronie systemu .

Dziura jest na tyle duza ze srednich zdolnisci haker moze dostac sie do kazdego komputera z tym systemem i bezpowrotnie zniszczyc caly komputer tak ze bedzie on sie nadawal tylko na zlom .

Polscy eksperci pracuja nad poprawka do systemu, oczywiscie nie dostana za nia clamanego grosza ale bedziemy mieli zapewnione bezpiezpieczestwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn. Ci hakerzy niszcza sprzetowo komputer? Wlamuja sie przez system, biora mlotek i wala po plycie glownej? Wtedy rzeczywiscie troche zlom to jest. :wink:

PS: Zawsze mozna troche zlota odzyskac z czesci z kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To forum jest wspaniałe. Codziennie mozna coś smiesznego przeczytać.

....serio ...dwa dni temu w wiadomościach o tym mówili...mówili że kompa trza z sieci wyłanczać ... :lol:

Ja słyszałem w radiu i tam takich głupot nie mówili. Dopiero tutaj przeczytałem. Cały czas się z tego śmieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholera widzialem w wiadomosciach tylko koncowke tego reportarzu ale dlatego sie narazie niesmieja... a dokladnie oco chodzilo, jaka dziora, we wszystkich windowsach czy tylko seria 9x/me?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w zasadzie we wszystkich :) Podobno 4 miechy siedzieli nad ta dziura. Niezle to wykombinowali nie majac kodu zrodlowego windy. Kolejny dowod na to ze polska ma jednych z najlepszych programistow swiata (dumnie brzmi co;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to sux... wlasnie przeczytalem ten artykul... yaazzdlamnie tez dumnie brzmi, ja jestem dumny z chlopakow... z drugiej strony powiedzieli ze haker o przecietnych umiejetnosciach moze latwo sie wlamac dzieki tej dzurze czyli moral z tego taki ze owego baga juz od dawna urzywa spolecznosc hakerska tylko zaden z nich nic niemowil a polacy pierwsi zaczeli o tym mowic ba podejzewam ze i m$ o tym wiedzial... ponoc lsd niedostala od M$ za to zadnych pieniedzy hmm jezeli faktycznie tak jest to powinni ujawnic ta dziure to my sie mikrosoft za 2 razem zastanowil jak by im ktos na reke poszedl i moze by zaplacil za trod, w koncu w systemach M$ jeszcze dlugo beda dziury ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi