Underek Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2019 Cześć, szukam dobrego rutera do obsługi sieci LTE a w późniejszym terminie internetu stacjonarnego. Zastosowanie typowo domowe do obsługi 2/3 laptopów i 4 telefonów może TV. Myślałem nad ROUTER Huawei B593 lub HUAWEI B525 ale zastanawiam się czy jest coś innego warto uwagi? Urządzenie przez 3/4 miesiące będzie działać z kartą SIM (anteny do rutera poprawią sygnał sieci ?) później mam dostać światłowód. Zależy mi na dobrym zasięgu WiFi na całym mieszkaniu (55m2) 2 ściany które są do pokonania. Tak jak w temacie chciałbym wydać około 300 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamonynus Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 Ja okazjonalnie od znajomych pożyczam na wyjazdy tego Huawei: https://www.x-kom.pl/p/306229-modem-huawei-e5573-wifi-b-g-n-3g-4g-lte-150mbps-bialy.html Działa ok. Zasięg bardziej zależy już od rodzaju budynku, liczy urządzeń działających w pobliżu. Nie jest źle i myślę, że na 55 m^2 da sobie radę. Natomiast jeśli masz mieć światłowód i router będzie do mieszkania (działanie stacjonarne), może taki zestaw Archer C1200 + modem zewnętrzny? Podziałasz 3-4 miesiące i sprzedasz. Do TV polecam podłączyć internet kablem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Underek Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 Przez te 3/4 miesiące muszę mieć neta na kilka urządzeń więc ten na USB odpada. Dostawca daje w zestawie Tp-link archer ac1200 za 200 zł. i chyba go wybiorę. Teraz zostaje problem z czymś mobilnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...