Send1N Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2019 (edytowane) Cześc kumpel ma problem ale mieszka 60km odemnie z lenovo y500 po wymianie pasty termopadow i czyszczeniu ma takie jaja że czasem laptop normalnie zbija temperature i to i7 nie ma więcej jak 75c w grach a czasem robi się momentalnie 95-100c i się wyłącza bo po prostu wentylator się nie obraca pod obciążeniem, tylko przy włączeniu laptopa startuje i już się nie kręci. Wczoraj napisał ze przeinstalował sterowniki do grafiki na starsze i ustawił plan zasilana na wysoka wydajność + w sterowniki nvidii preferuj maksymalną wydajność i było ok, wentylator chodził elegancko, ale dzisiaj o 5 rano mam od niego wiadomość że wczoraj znowu się 95c zrobiło a wentylator się nie kręcił... jakieś pomysły panowie? Edytowane 27 Czerwca 2019 przez Send1N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 Nikt nie ma żadnego pomysłu ? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ficler1977 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2019 W BIOSie często są opcje co do wentylatora. FAN Control - i często można zmienić czy fan ma iść na full cały czas czy tylko jak jest np +70'C czy maximum silence wtedy fan idzie dopiero jak jest 90'C Podobne opcje mam w moim starym fujitsu. Daj znać czy się udało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 Okazało się że widocznie przygniotłem za bardzo przewody od wentylatora obudową bo pomimo że na testerze diody było przejście na przewodach między wtyczką a silnikiem wentylatora, to czasem kręcił cały czas a czasem wcale, po wymianie wentylatora wszystko ok po dzień dzisiejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...