PePe00 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 (edytowane) Posiadam kartę Gigabyte Radeon RX 580 GAMING 4GB, dzisiaj zauważyłem, że zegar zablokowany jest na 300 MHz mimo, że wcześniej normalnie działał na 1340 MHz, problem występuje również podczas grania, jak to rozwiązać? Edytowane 29 Czerwca 2019 przez PePe00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Czysta instancja sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe00 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Problem rozwiązany, okazuje się, że po prostu karta obniża zegary w spoczynku, a podczas gry już wszystko działa normalnie, tylko w tej jednej konkretnej grze coś nie hulało tak jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Co to za gra była? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powolniak Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) Pewnie był włączony AMD Chill. Jeżeli gra była mało wymagająca to grafa dynamicznie ustawia zegar żeby generować tylko np. około 40-60 fps. Mam Gigabyte RX580 8gb i miałem to samo w League of Legends. Edytowane 1 Lipca 2019 przez Powolniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...