grvdek Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2019 Witam. Nie znam się za bardzo na komputerach i podzespołach, a chciałbym zakupić nowy komputer gdyż będzie mi on potrzebny do tworzenia muzyki, masteringu, mixu itp. Chciałbym żeby w miarę możliwości działały dobrze na nim gry typu lol ewentualnie jakies moze troche bardziej wymagające. Moj budżet to 3900 zł razem na obudowę i windowsa 10. I jakby ktoś jeszcze mógłby mi podać alternatywę w postaci laptopa także byłbym bardzo wdzięczny, bo wiem że do tworzenia muzyki potrzeba trochę innych bebechów niż podczas właśnie tworzenia muzyki czy obróbki filmów. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Poczekaj do przyszłego tygodnia,i następuje premiera nowych procków amd - nawet jak ich nie będziesz brał, to ceny obecnych cpu spadną. Edytowane 2 Lipca 2019 przez mrcszyman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 @grvdek Tutaj masz na ten moment zestaw, który nieznacznie przekracza twoje możliwości finansowe. Tak jak radzi @mrcszyman poczekaj parę dni będzie premiera nowej generacji, więc powinny pojawić się jakieś promocje i może wtedy cena tego zestawu się zmniejszy, a jak nie to przygotujemy inny :) https://www.morele.net/inventory/info/7fd4b0d2/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamonynus Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 W tej chwili jeśli chcesz, masz w BDB cenie Ryzen 1600(6 rdzeniowy procesor), który podkręcisz do 3.7-3.9 GHz z chłodzeniem Fera 3. Poza tym budżet pozwoli też na zakup RTX 2060. Zobacz cały zestaw: https://www.x-kom.pl/lista/k78h9kho6 Z systemem w x-kom było kiedyś tak, że jak kupowałeś wszystkie podzespoły u nich i składałeś to dawali spoko rabat na Windows 10. Dawno od nich nie brałem, więc musiałbyś się ich spytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...