Skocz do zawartości
Milo

Lite-ON COMBO Poważny Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z tym Lite-On co w podpisie a polega on na tym ze gdy chcem nagrac płyte programem Clone CD i daje mu zeby nagrywał z predkoscia 40x on (czyli combo oczywiscie) nagrywa zaledwie z niespełna 6 krotną prędkośćia co sie moze dziac acha i jeszce jak nagrywa to co 3-4 sekundy jest takie jak by spowolnienie systemu podczas nagrywania i po nagraniu musze restartowac kompa bo sie tak jakby przycina nie wiem co sie dzieje moglibyscie mi poradzic moze to wina sterów nforce bo wątpie zeby combo bylo zrąbane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam najnowszego Clone Cd płytki Hawk Format był robiony i dysk zdefragmentowany jak sie sprawdza czy jest właczone dma bo w windowsie xp tego nigdy nie sprawdzałem w Win 98 wiem jak sie to robiło ale w tym nie sprawdzałem jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam najnowszego Clone Cd płytki Hawk Format był robiony i dysk zdefragmentowany jak sie sprawdza czy jest właczone dma bo w windowsie xp tego nigdy nie sprawdzałem w Win 98 wiem jak sie to robiło ale w tym nie sprawdzałem jeszcze.

sciagnij sobie powerDVD,tam jest program diagnostyczny ktory ladnie imformuje czy napedy dzialaja w trybie ultraDMA....moze to troszke rozwiazanie dziwne,ale ja zawsze tak robie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra udma jest chyba właczone bo w nero sie jakos wszystko ok nagrywa wiec moze to wina sterów Nforce bo ja zainstalowałem SW IDE.

a moze zle "zakupiles" tego clone cd wiem ze kiedys jak nie byl zarejestrowany to nagrywal z predkoscia x1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest zarejstrowany przed tym combo miałem nagrywarke HP 4x i wszystko było ok ale teraz jest to dziwne ze daje np zeby nagrywał z 6x predkoscia a on nagrywa 4x ciekawe to jest!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...