Milo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Mam problem z tym Lite-On co w podpisie a polega on na tym ze gdy chcem nagrac płyte programem Clone CD i daje mu zeby nagrywał z predkoscia 40x on (czyli combo oczywiscie) nagrywa zaledwie z niespełna 6 krotną prędkośćia co sie moze dziac acha i jeszce jak nagrywa to co 3-4 sekundy jest takie jak by spowolnienie systemu podczas nagrywania i po nagraniu musze restartowac kompa bo sie tak jakby przycina nie wiem co sie dzieje moglibyscie mi poradzic moze to wina sterów nforce bo wątpie zeby combo bylo zrąbane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 a dma wlaczone?? zainstaluj stery aspi. A to spowolnienie to chyba cos z oproznianiem bufora ale najpierw zobacz czy udma wlaczone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 A jak to sie sprawdza w windowsie xp bo nigdy tego nie sprawdzałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Teraz sprawdziłem Nero i nagrałem płyte CD-RW z 12 krotną prędkoscia i poszedł jak burza potem ją skasowałem i nie było problema.Co to może być?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 moze plitki kiepskiej jakosci? Nie wyprazyly sie gdzies na sloncu? Dysk zdefragmentowany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Raczej nie płytki tylko to ze Clone nie rozpoznaje prawidłowo tej nagrywarki - sciag nowego Clona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Mam najnowszego Clone Cd płytki Hawk Format był robiony i dysk zdefragmentowany jak sie sprawdza czy jest właczone dma bo w windowsie xp tego nigdy nie sprawdzałem w Win 98 wiem jak sie to robiło ale w tym nie sprawdzałem jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Mam najnowszego Clone Cd płytki Hawk Format był robiony i dysk zdefragmentowany jak sie sprawdza czy jest właczone dma bo w windowsie xp tego nigdy nie sprawdzałem w Win 98 wiem jak sie to robiło ale w tym nie sprawdzałem jeszcze. sciagnij sobie powerDVD,tam jest program diagnostyczny ktory ladnie imformuje czy napedy dzialaja w trybie ultraDMA....moze to troszke rozwiazanie dziwne,ale ja zawsze tak robie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Yyy dzieki za rade mozna i tak ale wolał bym sie dowiedzec jak to sie robi bezposrednio z windowsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 menedzer urządzeń>>kontroleryIDE ATA/Atapi i we własciwosciach kanałów IDE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Jest tylko Nforce ide controler i nic nie ma o dma?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 a dokladniej panel sterowania/wydajnosc i konserwacja/system/sprzet/menadzer urzadzen/kontroleryIDE ATA/Atapi/kanaly ide Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Jest tylko Nforce ide controler i nic nie ma o dma??klikasz na to i ustawiasz udma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Jest tylko Nforce ide controler i nic nie ma o dma?? sprawdz w tak jak pisal koz@k w kanale kanale podstawowym zakladka ustawienia zaawansowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Dobra udma jest chyba właczone bo w nero sie jakos wszystko ok nagrywa wiec moze to wina sterów Nforce bo ja zainstalowałem SW IDE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Dobra udma jest chyba właczone bo w nero sie jakos wszystko ok nagrywa wiec moze to wina sterów Nforce bo ja zainstalowałem SW IDE. a moze zle "zakupiles" tego clone cd wiem ze kiedys jak nie byl zarejestrowany to nagrywal z predkoscia x1 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Jest zarejstrowany przed tym combo miałem nagrywarke HP 4x i wszystko było ok ale teraz jest to dziwne ze daje np zeby nagrywał z 6x predkoscia a on nagrywa 4x ciekawe to jest!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Nikt nie wie co sie może dziac?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...