artulappi1 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 Witam.Z racji tego, że zauważyłem, że w mojej obudowie nie ma dobrego przewiewu powietrza zwracam się z pytaniem: Jaką obudowę polecacie do 300 zł, tylko jest jeden warunek: Musi wejść SPC fera 3 :) Nie musi być szyby/plexy, nie zwracam na to uwagi :) Dziękuję :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 Jedna z moich ulubionych ciut ponad twój budżet, ale polecam. https://www.morele.net/obudowa-cooler-master-masterbox-mb500-tuf-edition-mcb-b500d-kgnn-tuf-4763540/ Inne to np. https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-regnum-rg4t-rgb-pure-black-spc205-4141584/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 (edytowane) 42 minuty temu, artulappi1 napisał: Jaką obudowę polecacie do 300 zł W jakim stylu? Jedna z lepszych po testach BQ Pure Base 600 za 307zł lub SPC Glagius 270zł SPC Armis 268zł Sharkoon M25 225zł Edytowane 9 Lipca 2019 przez Dart9 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artulappi1 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2019 Ogólnie się pytam: Posiadam płytę atx, i5 4690k + fera 3, i Gigabyte GTX1060 windfoce. Chce by były niskie temperatury, nie patrzę na wygląd :) Tylko nie chce białej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 Na Gladiusie mam spoko temp z dwoma wentylatorami z przodu(140+120) na low.Jeden góra.Jeden tył.140tka na Fortisie.Na AMD FX 8320e i Palit 1060 Jet Stream.Także polecam. SPC Armis powinno być równie dobrze. Sharkoon M25 będzie gorszą opcją jeśli chodzi o chłodzenie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artulappi1 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 4 godziny temu, Kronan napisał: Sharkoon M25 będzie gorszą opcją jeśli chodzi o chłodzenie Jakoś nie lubię tej firmy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 Ja osobiście nie mam nic do firmy ale akurat obudowy robi nie w moim guście.Albo za plastikowe albo za bardzo oczojebne bo gdzie mogą wciskają ledowe wentylatory a te wiadomo ani wydajnością ale kulturą pracy nie grzeszą.Za dużo dizajnu za mało wydajności ,praktyczności i kultury pracy.Moim skromnym zdaniem oczywiście.Ale ich myszkę mam(Sharkoon SKILLER SGM2) i mogę polecić.Duża,ładne ledy,palstik bardzo dobrej jakości zamiast gumy bo tej nie znoszę akurat też :-).Także nie trolluję samej firmy dla sztuki :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artulappi1 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 Właśnie mi nie zależy aby obudowa bawiła się w choinkę tylko, żeby temperatury były niskie, ewentualnie mogę dokupić dodatkowy/e wentylator/y. Bo teraz to w spoczynku mam ok. 50,nie wspominając już o graniu Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) 23 godziny temu, Dart9 napisał: Jedna z lepszych po testach BQ Pure Base 600 za 307zł Czyli powyższa. Zobacz testy Edytowane 10 Lipca 2019 przez Dart9 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artulappi1 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2019 Oglądnąłem sobie parę recek blacka i wpadły mi w oko te 3: Coolermaster MasterBox 5t phanteks eclipse p400 SilentiumPc Aquarius X70W Ale: be quiet! Pure Base 600 też obejrzałem. Nie spodziewałem się, że tak ciężko będzie wybrać obudowę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 (edytowane) Temperatury w obecnej obudowie masz większe na wszystkich podzespołach tzn: CPU , GPU, sekcji zasilania w mobo? Od początku tak było? Jeśli temp. zwiększyły się np. po podkręceniu (Jak się domyślam to i5-4690k jest podkręcony.) to jest kilka elementów, które na to wpływają. Fera 3 nie jest specjalnie dobrym coolerem do OC, pasta także po dłuższym czasie traci swoje właściwości, kiedy ją wymieniałeś? Jeśli wymieniałeś to temp. wzrosły zaraz po wymianie? -cooler może nierównomiernie przylegać i/lub źle nałożona pasta. Do wzrostu temp. przyczynia się także cyrkulacja w obudowie i miejsce , w którym sie ona znajduje, a nawet stopień zabrudzenia finów w coolerze. PS Czy zauważyłeś to może podczas ostatnich upałów? U mnie wtedy wzrosły o około 5st C na CPU i 5-10 st C na GPU- podczas grania, w idle : pulpit z 27-28st C wrósł do 32st C. Pytam bo przyczyn może być kilka a 50st C w idle to nie jest mało. Stąd te pytania :) Edytowane 11 Lipca 2019 przez Dart9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artulappi1 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Temp tylko skoczyła na procku, procek nie podkręcony (stara płyta padła i kupiłem na chipsecie b85 od kumpla). Fere kupiłem w kwietniu a temperatury ok 50 stopnii były już jakoś w maju, do tego momentu procek miał w spoczynku ok 35-40 stopni a w grach nie przekraczał 80. Komp czycszczony w tym miesiącu, została wymieniona pasta (arctik silver 5) i nic nie pomogło. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japo Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Obstawiałbym, że żywot gluta pod IHS dobiegł końca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artulappi1 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 (edytowane) I tak pomimo wszystko będę kupować nową bo w przyszłym roku kupuje nowy sprzęt :) I jednak kupuje tego be quiet! - a :)@Dart9 Patrz, zmieniłem obudowę i to jest temperatura podczas gry :) Utrzymuje się taka od dwóch godzin :) ok. 40-50 stopni ;) Edytowane 12 Lipca 2019 przez artulappi1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...