Firedash Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Witam, wstępnie zamówiłem ten model: https://www.x-kom.pl/p/505287-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2070-super-gaming-oc-white-8gb-gddr6.html + Riser od Fractala, żeby zainstalować go pionowo tak jak na tym filmiku (mam dokładnie tę samą obudowę, tylko czarne chłodzenie): Wydaje mi się, że efekt jest tego warty, ale biorąc pod uwagę to, że pionowy montaż wpływa trochę negatywnie na temperatury + Riser pogorszy wydajność o jakieś 1-2%, trochę się zastanawiam czy jednak nie zamontować w normalny sposób lepszego modelu: https://www.x-kom.pl/p/505278-karta-graficzna-nvidia-palit-geforce-rtx-2070-super-gamerock-premium-8gb-gddr6.html Razem z Riserem do pierwszej karty, cenowo wyjdzie to samo. Jak myślicie, warto pchać się w tego Risera przy tej delikatnej utracie wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 To tylko taki bajer dla wyglądu. Nie bawiłbym się w to, lepiej wziąć mocniejszą kartę. Tak ogółem RTXy 2080 chodzą po 2900-3000 a czasem na promocjach nawet taniej. Morele mają teraz fajną cenę za Zotaca który wydajnościowo wypada jak MSI Gaming. Nie myślałeś o zakupie? Wiem že to dokładanie kasy no ale... Kusi :) Co do Superów poczekaj jeszcze parę dni pewnie pojawią się wtedy tańsze konstrukcje z zegarem niższym o 15-30 Mhz. Co do Gamerocka to zawsze tak tytulowane modele od Palita sa bardzo dobrze dopracowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 @marand97 To raczej kwestia tego, które Ci się bardziej z wyglądu podobają, bo każdy producent ma lepsze i gorsze modele i te topowy od każdego są w miarę ciche i dobrze chłodzone. Na trefną sztukę można trafić u każdego czasami. Jak już chce się porównywać to konkretne dwa modele, bo ogólnie firmę do firmy, to ciężko ocenić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peka200301 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 [mention=245803]marand97[/mention] To raczej kwestia tego, które Ci się bardziej z wyglądu podobająTu mistrzem jest referent 2070 Super... Którego już trzymam pod biurkiem (jeszcze trochę tam poczeka na resztę gratów)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 4 minuty temu, peka200301 napisał: Tu mistrzem jest referent 2070 Super... Którego już trzymam pod biurkiem (jeszcze trochę tam poczeka na resztę gratów) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Z ciekawości gdzie kupiłeś referenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peka200301 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Z ciekawości gdzie kupiłeś referenta?Nvidia.com Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 No właśnie jak zaglądałem u nich na stronce to same odsyłacze do "partnerskich" sklepów są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peka200301 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 No właśnie jak zaglądałem u nich na stronce to same odsyłacze do "partnerskich" sklepów są.Chyba tylko pierwszego dnia były dostępne a miałem powiadomienie od nich Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...