Skocz do zawartości
sebasw

napiecie p4

Rekomendowane odpowiedzi

Mozesz bez stresu podnieść napięcie do 1.7v. Mój proc chodzi na codzień jak w podpisie, na napięciu 1.525v. Puszczałem go także na 3.0 GHz ale przy wyższym napięciu (1.7v). Wtedy był trochę niestabilny, ale więcej napięcia nie podnosiłem bo nie mam lepszego chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.7 i wiecej to juz z pewna taka niesmialoscia bym dawal, bo proc moze nagle beknac.

Thoom nic dziwnego ze byl niestabilny, ciekawe jakie mial temperatury, na 1.7V na boxie.

Ja jade na 1.65V ;) proc chodzi tak nonstop od roku, ale na wodnym, wiec temperatura nigdy nie przekracza 43C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, no to juz rozumiem.

a teraz tak, jak ustawic FSB ?

obecnie ustawilem fsb i ddr synchronicznie, czyli mam

fsb 167 (proc 668)

ddr 167 (333)

cas 2 i pozostale wszystko na min. wartosci

w testach wyniki wychodza lepsze, niz jak dam asynchronicznie, czylo podniose ddry na 400 MHz lub wiecej.

zatem synchronicznie chyba najlepiej, nie ?

u mnie na procu @3,1 Ghz temp. max 47 st. C.

co jeszcze mozna podkrecic , by dalo przyrost mocy ?

agp/pci ?

jaki jest najlepszy progs, by testowac stabilnosc @ proca ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja doszedlem na maksa do 1.95 i wycislem 2.6 z groszem dalej na 2.0 nie chcial sie obudzic proc normalnie dziala na 1.7 i to co na dole zobacz moje scerny

coś słabiutko! mój biega na 2,7 na napięciu 1,485! Na 1,475 był niestabilny ale teraz chodzi już kilka dni w prime 95 i się nie zwiesił-max temp to 47*(boxowe chłodzenie.....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja doszedlem na maksa do 1.95 i wycislem 2.6 z groszem dalej na 2.0 nie chcial sie obudzic proc normalnie dziala na 1.7 i to co na dole zobacz moje scerny

coś słabiutko! mój biega na 2,7 na napięciu 1,485! Na 1,475 był niestabilny ale teraz chodzi już kilka dni w prime 95 i się nie zwiesił-max temp to 47*(boxowe chłodzenie.....)

spoko zmienie plytke i wtedy bede testowal na tej wiecej nie wyduszem zeby bylo stabilnie niz to co mam w podpisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

60 st. C to za duzo, chociaz prockowi nic sie nie stanie

tez tyle mialem na zwyklym coolerze

teraz mam Everesta i max 47 st. C

a przewaznie okolice 37,38.

napiecie p4 to 1,525 V i jak za duzo nie podkrecasz, cyzli w Twoim przypadku, bo z 2,4 na 2,8 to prawie nic, wtedy NIE ZWIEKSZAJ NAPIECIA !!!

2,4 chodz na 2,9 na standardowym napieciu, czyli 1,525V

Ty podniosles jest dosc mocno, stad to grzanie sie proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sebasw - jeszcze raz zadasz głupie/proste pytanie zamknę temat. Zanim coś napiszesz sprawdź 10 razy czy nie ma tego na naszym forum ewentualnie w wyszukiwarkach. Samodzielności trochę...

Polecam:

Dołączona grafika Szukaj (jest na górze stron jakbyś nie wiedział) i http://www.google.pl

Niech te dwie rzeczy staną się Twymi przyjaciółmi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do e!Gr00bY

nie zabym sie czepial ale z tego co wiem zgodnie z zarzadzeniem Liska :

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=24993

"Przeprowadziłem więc na forum moderatorów ankietę, czy reklamy i ogłoszenia mogą być dozwolone w podpisach i wynik był jednoznaczny - NIE."

czy moderatorzy sa rowniejsi wzgledem innych userow? Jak nie mozna to nie mozna chyba? Kilka banow sie przez to posypalo...

wiec mozna czy nie mozna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki, ale .... nie moglem znalezc w archiwum

moze malo szukalem....

w kazdym badz razie uwazam, ze nawiazala sie bardzo ciekawa dyskusja i kilka nowych spraw zostalo wyjasnionych, a tym samym moj jak napisales PROSTY/LATWY problem wytlumaczyl ludziom wiele spraw! zobacz na ilosc wyswietlen.

nie slusznie zostalem skrzyczany.

do tego ... hym... nie wiedzialem, ze mozna tutaj reklamy swoje dawac, mozna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...