Kozak21 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Dzień dobry Kupiłem nowy komputer i mam problem z instalacją systemu mianowicie brak możliwości ruszania myszka czy klawiaturą gdzie w biosie mogę to zmienić jestem w biosie wszystko ładnie działa https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b450-gaming-plus-4141465/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Pewnie nie wstaje sprzęt na USB. ps: moim skromnym zdaniem wgrywanie windowsa 7 na B450 i Ryzena to "zło". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak21 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 dla mnie to 1 z najlepszych systemów ale nie chce mówić o systemie ale o możliwości zainstalowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Poszukaj ,jak zintegrować sterowniki usb 3.0 z systemem>Windows 7 jest już za stary na nowe sprzęty,mimo że nadal dobrze działa na starszych sprzętach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak21 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Tego pomysłu nie odrzucę ale chce wiedzieć inne możliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Jak leci z instalką z penka to powinno pójść jak wsadzi go w usb 2.0, chyba że wkłada płytę i potem ma "freeze'a" w sensie mógłby pójść dalej ale ani mycha ani klawiatura nie śmigają jak wyskoczy okienko instalatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak21 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 na penie mam i nie chce nic ruszyć nie widzę kursora ani tabulator nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 To zobacz w wejście z jakim kolorem wsadziłeś te czarne to powinny być USB 2.0 i na nich nie działa? Ewentualnie w biosie ustaw boot na usb. Ewentualnie sprawdź bios tak, żebyś miał USB ustawione jako pierwsze w sekcji bootowania, a jako drugie dysk twardy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak21 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 (edytowane) Nic jak zarażie i każde mam takiego samego koloru Edytowane 13 Lipca 2019 przez Kozak21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 USB 2.0 x2 USB 3.1 gen 2 x4 zaznaczyłem ci te 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak21 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 tak czytałem instrukcje mam tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak21 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Nadal nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak21 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 (edytowane) a co jeśli bym miał pena wraz zainstalowanym win7? abym miał tam sterowniki dodane dałoby rade zainstalować normalnie na kompie lub muszę wymieni pena na 8 gb wtenczas sterowniki mogę dodać do rebootowanego pena Edytowane 13 Lipca 2019 przez Kozak21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Próbowałeś stworzyć obraz ISO Win 7 i wtedy dokonać próby zainstalowania systemu? I takie niemądre pytanie ale czy AMD Pinnacle Ridge & Summit Ridge CPU zainstalowane?Płyta może i wspiera Win 7 ale procek już nie koniecznie.I jeszcze sprawdź wersję biosu bo poprzez biosy właśnie MSI wypycha Win 7 z obiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 http://forum.pclab.pl/topic/1189112-Windows-7-Image-Updater-Automatyczny-aktualizator-obrazu-Windows-7-dla-nowych-maszyn-SkyKabyCoffee-Lake-Ryzen-Threadripper/ Tego spróbuj powinno pójść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak21 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 trochę trwa ale próbuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fx1111 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Mialem ten sam problem. MSI Smart Tool i nagranie ISO ze sterownikami USD i Raid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fx1111 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Mialem ten sam problem. MSI Smart Tool i nagranie ISO ze sterownikami USD i Raid. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozak21 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 W ziołem jak pisał Setnik tylko mam problem z pendrivem ale kupie większego i po kłopocie myślę jak będę pisał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny74 Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 @Kozak21Udało ci się? Ja się pół nocy męczyłem. Kazda proba dodania sterowników od USB do instalki windowsa konczyła się niepowodzeniem, czy to ISO wypalane na plycie, czy po prostu pliki na pendrve. Uratowałą mnie tylko przejsciówka z USB na PS2. O dziwo dodanie sterowników do dysków NVMe zadziałało bez problemu. Niestety w menadzerze urządzenim mam kilka niezainstalowanych urządzeń, a wszystkie sterowniki od MSI zainstalowane. Też mam tą samą płytę co ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 Po podpięciu tej przejściówki na ps2 udało się zainstalować stery do usb? Działa wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 W dniu 13.07.2019 o 20:23, Michikun napisał: Pewnie nie wstaje sprzęt na USB. ps: moim skromnym zdaniem wgrywanie windowsa 7 na B450 i Ryzena to "zło". Nie zgodzę się. Na niektórych płytach jest lepiej lub gorzej. Na posiadanym przeze mnie Asusie TUF B450-Pro Gaming jest akurat ok. Działa większość usb, sterowniki oficjalne działają poprawnie, testowałem różne gry, benchmarki i działa prawidłowo. Jedynie usb 3.1 nie zadziała bo oficjalnych sterów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 3 godziny temu, recedent napisał: Nie zgodzę się. Na niektórych płytach jest lepiej lub gorzej. Na posiadanym przeze mnie Asusie TUF B450-Pro Gaming jest akurat ok. Działa większość usb, sterowniki oficjalne działają poprawnie, testowałem różne gry, benchmarki i działa prawidłowo. Jedynie usb 3.1 nie zadziała bo oficjalnych sterów nie ma. Jasne, że na niektórych płytach będzie hulało, a na innych nie, tak jak wszystko. To pokazuje, że model który wybrałeś należy akurat do tych udanych egzemplarzy. Pamiętaj, że Microsoft zakończy wsparcie dla Win 7 już 14 stycznia 2020 roku, więc w zasadzie został ci kwartał na przesiadkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny74 Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 @B@nitaNie, ale u mnie przyczyny mogą być dwie. Po1. Nie mam typowego pendrive, a czytnik kart SD i tego używałem. Do tego jak ten debil z uporem maniaka wpinałem Pendrive, myszkę i klawiaturę w USB 2.0 xD, Już po zainstalowaniu WIndy doczytałem na necie, ze powienien pod 3.0 Niestety pomimo oficjalnych sterownikow od MSI, w menadzerze urządzen pokazuje ze sterowniki USB nie sa zainstalowane. Do tego jeszcze 2 inne rzeczy:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 30 minut temu, Michikun napisał: Jasne, że na niektórych płytach będzie hulało, a na innych nie, tak jak wszystko. To pokazuje, że model który wybrałeś należy akurat do tych udanych egzemplarzy. Pamiętaj, że Microsoft zakończy wsparcie dla Win 7 już 14 stycznia 2020 roku, więc w zasadzie został ci kwartał na przesiadkę. Trochę inaczej do tego podchodzę :) Aktualizacje wyłączyłem w Win7 jak również w Win10 :) Szkoda mi się się męczyć z problemami, które dopiero co rozwiązałem :) Nadal używam W10 w wersji 1803 i na nim Forza 7 śmiga nawet w 4K bez najmniejszych przycięć. BF1/BFV również. Co do Win7 lepiej mi się sprawdza w emulacji starych maszyn, demoscenie itp. Dlatego będę używał go tak długo jak będzie się mi sprawdzał, a nie do kiedy MS z nim skończy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 Godzinę temu, Michikun napisał: został ci kwartał na przesiadkę. A jak się nie przesiądzie to co? Komputer mu eksploduje??? Ostatnie "poprawki" w10 pokazują tylko, jak mikrosyf dyma ludzi i jaki to "bezpieczny" system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny74 Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 2 hours ago, B@nita said: A jak się nie przesiądzie to co? Komputer mu eksploduje??? Ostatnie "poprawki" w10 pokazują tylko, jak mikrosyf dyma ludzi i jaki to "bezpieczny" system. Dokładnie tak samo myślę, nie ma tygodnia bez newsa, że MS coś zjebał w 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...