e!Gr00bY Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Co jak i dlaczego :wink: Prosiłbym po kolei jak postawić/uzyskać dostęp do konta FTP które otrzymałem w NEO+ (co wpisac w kliencie FTP). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Zatem po kolei - jak postawic FTP-a na Neostradzie : - poniewaz IP jest dynamiczne to musisz zarejestrowac sie na jakiejs stronie oferujacej tzw DNS (Domain Name Server) - jest to translacja Twojego adresu IP na wlasnie DNS czyli np moj_komp.bleble.com. TPSA tez niby to udostepnia ale ja uzywaz akurat no-ip.com http://www.no-ip.com/ Jest to oczywiscie za friko - wybierasz sobie domene sposrod wielu do wyboru - dajmy na to wlasnie xxx.no-ip.com , xxx - swoja nazwa. - sciagasz maly programik z ich strony (link pod Winde) http://www.no-ip.com/downloads.php?page=win ktory monitoruje zmiane IP u Ciebie i informuje ich serwer - teraz instalujesz jakis programik (Server FTP) np Serv-U FTP i w konfiguracji wpisujesz adres swojego serwera (oczywiscie uzywasz juz adresu DNS bo IP juz Cie nie interesuje) , tworzysz konta itd - prosta sprawa - no i teraz niezaleznie od zmiany adresu IP zawsze odnajdziesz swoj komp po DNS-ie - dotyczy rowniez zdalnego dostepu do kompa, panela kontrolnego osiolka przez www i innych bajerow - mam nadzieje ze wszystko jasne - milej zabawy Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 PI T T: jemu chodzilo o dostep do konta www.xxx.neostrada.pl ;) a nie o postawienie serwa u siebie ;) (ja Ci nie powiem jak sie dostac, bo nie mam pojecia gdzie starzy wcisneli ID i PIN :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 No wlasnie cos mi sie tak wydawalo ;). Ale moze ktos inny skorzysta :) Sorka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 P_i_t_t - pudło :) Ale chyba postawie narazie normalnego FTP'a bo zanim pauki z TP mi odpiszą na mail'a to minie wieczność. A normalnego eFTePa postawie w pare minut. noose - trafiłeś, ale rozwiązania jak nie było tak nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 a uaktywniles juz tego ftpa przez panel sterowania na www.neostrada.pl ? jesli tak to wchodzisz na ft.neostrada.pl przez np windowsa commandera (odznacz anonimowe logowanie) i tam sie pyta o uzytkownika i haslo, ktore ustawiasz wlasnie w panelu sterowania. zeby wejsc do panelu musisz miec numery ID i PIN. to chyba tyle. mii dziala pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 miro_x - no myślisz, że ja taki lame i nie wiem, że tak trzeba było zrobić? Wszystko już poustawiałem i d00pa. Może podam kominikat, żeby było łatwiej :wink: ! Socket Error: no more sockets? ~ Could not login to ftp.neostrada.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 dobra pisalem z rozpedu caly opis :) i z ciekawosci patrzylem do siebie i wiesz co !! ja tez nie moge wejsc. wyrzuca mi ze zly login. szlag by ich trafil w tej tepsie :twisted: chyba cos popieprzyli u siebie znowu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 A probowales postawic serv? Bo mi Serv-U stwierdza "Unable talk to the network, Network down or insufficient sockets?" Więc już wiem co i jak tylko nie wiem skad masz wsiasc sockety :wink: Rozwiazania problemu nalezy szukać tutaj => http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=38192 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Oto dane potrzebne do prawidłowego nawiązania sesji FTP: - adres hosta: ftp.neostrada.pl - administrator/użytkownik (user): nazwa skonfigurowana w panelu hostingowym, np. admin@nazwa_domeny.neostrada.pl - hasło: hasło skonfigurowane w panelu hostingowym - sesję FTP proszę przeprowadzać w trybie pasywnym i binarnym Już działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 No prawie - zadne rzeczy z FTP'a nie chca sie otworzyc za pomoca przegladarki, ale zauważyłem jeszcze ciekawszą rzecz. Nie tylko moje - nie mogę otworzyć żadnych rzeczy z adresu nazwa.neostrada.pl :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 mi juz dziala. nie wiem co bylo zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Mi też dziala. Nic nie było złe tylko... Witam Proszę przyjąć przeprosiny w związku z długim czasem oczekiwania na odpowiedź. Od piątku 17.07.2003 do niedzieli 20.07.2003 zaobserwować można było utrudniony dostęp do usług internetowych (gry online, poczta ,www) , co uwarunkowane było awarią łącza, z którego korzystają serwery NEOSTRADY. W chwili obecnej nie powinno już być problemów z połączeniem. Pozdrawiam Łukasz Wirkowski www.neostrada.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_x Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 hehe i jak zwykle wszystko sie sprowadza do awarii po ich stronie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...