Arantus Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2019 Witam serdecznie, Poniżej specyfikacja nowego zestawu po zamianie z b85 i i5 4570: Gigabyte gaming X rev. 1.0 Kingston HyperX Predator 3333Mhz CL16 Gigabyte RTX2070 Windforce 8G Intel I5 9600K SilentiumPC 550W Deus M1 Kingston SSD SV300 128GB System został ten sam po zmianie komponentów, wszystko bezproblemowo działało wczoraj. Po BSOD z „kernel exeption not handled” boot-loop. Pierwsze 2 krótkie, potem siedzi na VGA Led widniejącym na płycie głównej i się wyłącza. W programie XTU był na sztywno ustawiony na 4.6 oraz pamięci na XMP 3333 CL16. Grafika bez OC. Sprawdzone opcje: Różne konfiguracje pamieci PSU sprawdzone na starej platformie - OK CPU i socket sprawdzony Próby zrestartowania bez peryferiów Na tą chwilę nie mam zapasowych kości ram oraz mobo na 1151 by sprawdzić inne warianty. Zamówiłem bo i tak się przyda na przyszłość zasilacz Seasonic 650W gold plus. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Efekt jakby padł zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arantus Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Na nowym zasilaczu ten sam problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arantus Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Clear Cmos i bateria nic nie dała. Ramy wątpię by padły jednocześnie obie kości. Jutro wysyłam ją do sklepu wiec zobaczymy jaki odzew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...