Michikun Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2019 To jest sprawdzane kamerą/czujnikiem termowizyjnym. Także odczyt idzie faktyczny. Tabelka skopiowana stąd: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) no dokładnie.. kamera łapała temperaturę cewek.. bo one są na wierzchu... a nie samych układów elektroniki... Edytowane 19 Lipca 2019 przez lubmich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2019 Wszystko ma swoją wytrzymałość i jakiś próg, którego nie przekroczy. Ponad to niektóre płyty szybko wpadały w throttling, co nie jest pożądane przez graczy i osoby wykorzystujące komputery do wielogodzinnej pracy przy renderowaniu video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Zwłaszcza jak kupię płytę półkę niżej/taniej niż testowane :D.. dobrze, że elektroniczny mam pod ręką tam radiatorki można dokupić na kg.. a klej termoprzewodzący dopiero kupowałem.. Dziś powalczę jeszcze raz z płyta w domu - jak jej nie podniosę to przez weekend muszę z jakimiś zakupami podziałać.. [Edit] O co chodzi z obsługa ECC pamięci.. któres płyty obsługują ECC? czy to tylko, że mogę sobie takie włozyć i będą działać bez ECC.. Do ECC bym może i dopłacił.. jak by to nie był kosmos.. Edytowane 19 Lipca 2019 przez lubmich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2019 Pamięci to bierz normalne 16GB w 2 kościach po 8GB. przy Ryzenach to najbardziej opłacalne są te taktowane 3000-3200MHz CL 15 lub CL16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...