4PCod Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Witam Mam problem z laptopem Samsung NP350E7C. Chciałem oczyścić radiator i wymienić pastę na cpu oraz gpu, ale potrzeba było rozebrać większość komponentów. Niestety teraz przy próbie włączenia (próba bez baterii) zapala się niebieska dioda na 5s po czym gaśnie, a komputer nie włącza się. Zielona dioda od podłączonej ładowarki pali się cały czas (więc tak akurat dobrze). Na dole dodałem zdjęcie z diodami. Sprawdzałem po kilka razy każdy z kabelków i tasiemek jednak nic się nie zmieniło. Czy komuś przychodzi do głowy w czym może być problem? Zastanawiam się czy może nie uszkodziłem jakiegoś przewodu zaznaczonego strzałką na zdjęciu w załączniku, czy może być to czujnik zamknięcia obudowy? Może gdy przedmuchiwałem kompresorem wentylator za szybko go rozkręciłem? (był odłączony od płyty). Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2019 przez 4PCod Dodaje nowego zdj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4PCod Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Pomógł restart biosu (zwarcie dwóch pinów pod pamięcią ram). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...