Skocz do zawartości
Roberto2

Czy to będzie działać???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Mianowicie:

Chce kupić mikrofon z opcją nasłuchu tak aby podczas gry słychać było to co mówię do mikrofonu na słuchawkach w czasie rzeczywistym a jednocześnie żeby moja karta dźwiękowa generowała dźwięk z gry na moje słuchawki. Więc muszę połączyć 2 źródła dźwięku w jeden.

Pierwsze źródło dźwięku to dźwięk z gry generowany przez moją kartę dźwiękową.

Drugie źródło dźwięku to nasłuch z mikrofonu.

Pomyślałem więc, że muszę kupić kabel 1x żeński jack 2x męski jack

Rozrysowałem sobie to i na moją głowę powinno wszystko działać. Ale czy na pewno? Może jest jakiś lepszy sposób?

schemat.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaryzykuje :P

Do USB komputera jest podpięty mikrofon - to jest OK.

Z karty dźwiękowej wychodzi sygnał z gniazdka słuchawkowego na słuchawki - jest OK

Po co sprzęgałeś tym rozdzielnikiem sygnały ?

Tak jak opisałem, nie słychać bezpośrednio głosu z mikrofonu w słuchawkach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te wyjście jack z mikrofonu jest do odsłuchu. Problem jest jeszcze z tym, że blue yeti działa jak kolejna karta dźwiękowa. Wszystkie dźwięki systemowe byłoby słychać podwójnie.

Mógłbym pominąć to i nie wpinać w mikrofon słuchawek a w ustawieniach dźwięku w obs ustawić monitoring tylko właśnie boje się latencji - opóźnienia.

Obecnie mam tak, że w moich słuchawkach jest mikrofon ale gdy chce mieć nasłuch to mam milisekundowe opóźnienie na słuchawkach tego co mówię.

Czy mikrofony na usb działają jakoś "lepiej" w porównaniu do mikrofonów na jack i tego opóźnienia by nie było?

Edytowane przez Roberto2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi