Skocz do zawartości
yotomeczek

Jeśli nie nukleon to co ??

Rekomendowane odpowiedzi

letrev mój bloczek czeka na mnie w warsztacie hehe a mate sobie liczy bo produkt jest wykonany bardzo dobbrze konstrukcja jest prosta i wydajna a wykonanie takiego bloku wymaga troche pracy a czemu on sie tym zajmuje bo dba o szczeguły itp mnie interesuje tylko wydajność co widać po moich paru blokach a mój nowy bloczek powinien być wydajniejszy od nukleona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde ludzie komuś jakaś śrubka się odkręciła :evil:

sam kiedyś robiłem bloczki i to całkiem wydajne (cena gratów na taki bloczek to 30- 40 zł.Miałem kaprys i sprawiłem sobie Nukleona :!:

IMHO jest to najlepszy blok jak miałem w swoim posiadaniu :twisted:

Po pierwsze dostajesz perfekcyjnie wykonany, kompletny blok z śrubkami do montażu o nieprzeciętnej wydajności :twisted:

Uważam że jest on warty swojej ceny :roll:

a to że ktoś jest w stanie wykonać coś za 20 zł to już jego sprawa :roll:

mieź na blok około 30 zł

3 króćce po 4 zł sztuka

śróbki podkładki i sprężynki za 10 zł

wykonanie powiedzmy za darmo bo wykonał ojciec w warsztacie :D

no cyba ze ojciec wyrodny i ze swego syna zedrze 20 zł :twisted:

odgrażanie się i obrażanie innych użytkowników jest trochę nie na miejscu :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta zrobisz bloczek za 20 zł  to pewnie mozna nim bedzie sobie czoło zchłodzic ;]

a jesli chcesz robic tak sam blok musze cie ostrzec, ze nie mozesz poniewaz projekt ma autora, a robienie podróbek pod jego projekt jest zabronione i karalne.

wymyśl swój projekt zdobądz materiały  i sie wtedy pochwal, ze  rozdajesz bloki za 20 zł.

Pod warunkiem, że autor ma opatentowany wzór ...

Poza tym jak robić to nie po to by odtwarzać - tylko żeby zmodernizować (lub stworzyć)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja Cie o cos spytam ...

JAK CI SIE WYDAJE ILE STOPNI BEDZIESZ MIAL MNIEJ NA WW "LRWW, albo chociaz swiftecha MCW5000" ???

A przy okazji to mam pewne doswiadczenie w "imporcie" i do takiego bloczku za 50$ dolicza ci najpier 22%vat a pozniej 7% cła wiec GOOD LUCK !!!

dziekuje Ci bardzo :D

co do stopni to podejrzewam, ze od trzech di pięciu :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Czyli żeby stać się posiadaczem najlepszego bloczku - trzeba kupić NUKLEONA ... albo stworzyć własny projekt i wykonać go ...

... i wtedy bedziemy mieli super bloczek za 20 zl :wink: :wink:

delikatna rzetelna zlosliwosc w 100% na miejscu

20 zlotych za bloczek ... hmmm

18 % z tego to VAT

material na blok jak ktos wie gdzi kupic to jakies 10 zlotych

z moich obliczen wynika ze ktos bedzie robil bloki za 3 zlote

gdzie tu koszty narzedzi - dobry frez palcowy nie kosztuje kilkunastu zlotych

gdzie tu koszty robocizny - niemale

gdzie koszty utrzymania firmy: ZUS, podatki, ble ble ble

ja bardzo przepraszam wszystkich tych realistoof ale pomyslcie chwile ... za 20 zlotych to mozna sobie kupic radiator z aluminium odlewany na tony przez ColerMastera a nie blok wodny przy produkcji jednostkowej

z wuja zdzicio, pan wlodek, czy tata to moga zrobic jeden dwa bloki dla "koffanego" syna ... a jak przyjdzie czasem szefo warsztatu to zaplaca glowa i dupskiem - i kolejny bezrobotny bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Czyli żeby stać się posiadaczem najlepszego bloczku - trzeba kupić NUKLEONA ... albo stworzyć własny projekt i wykonać go ...

... i wtedy bedziemy mieli super bloczek za 20 zl :wink: :wink:

delikatna rzetelna zlosliwosc w 100% na miejscu

20 zlotych za bloczek ... hmmm

18 % z tego to VAT

material na blok jak ktos wie gdzi kupic to jakies 10 zlotych

z moich obliczen wynika ze ktos bedzie robil bloki za 3 zlote

gdzie tu koszty narzedzi - dobry frez palcowy nie kosztuje kilkunastu zlotych

gdzie tu koszty robocizny - niemale

gdzie koszty utrzymania firmy: ZUS, podatki, ble ble ble

ja bardzo przepraszam wszystkich tych realistoof ale pomyslcie chwile ... za 20 zlotych to mozna sobie kupic radiator z aluminium odlewany na tony przez ColerMastera a nie blok wodny przy produkcji jednostkowej

z wuja zdzicio, pan wlodek, czy tata to moga zrobic jeden dwa bloki dla "koffanego" syna ... a jak przyjdzie czasem szefo warsztatu to zaplaca glowa i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> - i kolejny bezrobotny bedzie

Thx Thorr za "docenienie"

Dokladnie to samo staram sie od dluuuugiego czasu przekazac "realistom", tym od wujkow i ojcow czy innych Zdzisiow.

Odnosze jednak wrazenie ze wielu tego jednak nie przyswoi.

Dziwi mnie tylko jedno : jezeli maja takie mozliwosci, to dlaczego ten wujek czy inny Zdzisio nie zrobi im tego bloczku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi