Skocz do zawartości
yotomeczek

Jeśli nie nukleon to co ??

Rekomendowane odpowiedzi

Cena nukleona jest lekko przesadzona, nie dał bym tyle kasy za ten blok. Jak nie podoba ci sie nukleon to zaprojektoj sam sobie blok i daj w jakims zakladzie ślusarskim to go wykonaja, wtedy chyba bedziesz najbardziej zadowolony....

i zapłacę 50PLN za godzinę pracy ... już to przerabiałem to już ... zaprojektowałem (i zleciłem wykonanie 2 bloczków frezowanych) ...

Zna ktoś w Łodzi dobry i niedrogi warsztacik, gdzie takie cudeńka mogą wykanać (albo jeszcze lepiej wykonywali) ??

Taka jest prawda, a kazdy wielki cwaniak siedzi i narzeka, ze Nukleon jest drogi.

Jakość kosztuje :evil: Sam mam Nukleona i będę go chwalił (naprawdę jest wydajny i dokładnie wykonany)

Jak nie Nukleon to podobny konstrukcyjnie D-tek MK4 kosztuje tylko 119 $

Ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>lisz głupoty porównujesz ceny bloków lepiej porównaj sobie zarobki ludzi tu i w USA ... to moze zrozumiesz dlaczego ten blok tyle kosztuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh mi  stary powiedział jak przygladał się na tego NUKLEONA ze jest w stanie zrobic go w koszcie 20zł ( oczywiście dlamnie )  :lol:  więc nie rozumie co tu kosztuje 160zł ...........

dla mnie raz i place 70zl czyli wiecej niz koledzy proponuja.

co do blokow, to narazie mialem stycznosc tylko z BlackBoxem i uwazam, ze blok jes ladnie wykonany i solidny. Szkoda, ze MIKO padlo, ale zostaje jeszcze Bloki Republika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh mi  stary powiedział jak przygladał się na tego NUKLEONA ze jest w stanie zrobic go w koszcie 20zł ( oczywiście dlamnie )  :lol:  więc nie rozumie co tu kosztuje 160zł ...........

Rozwalasz facet :lol: :lol: :lol:

Moj stary dla mnie zrobilby za darmo, no i co z tego ??

Jak nie rozumiesz, to lepiej nie bede z toba gadal,nie ten poziom :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co wy pleciecie za ANDRONY ???? 

Moim zdaniem trzeba wspierac polski przemysl ( nie za wszelka cene oczywiscie : POZDRAWIAM CPC :) )

CPC to przecież "the best" Tylko... dlaczego słyszałem o przypadkach rozszczelniania się tych bloków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh moj cpc sie trzymal calkiem niezle :D ale na wszelki wypadek sie przesiadlem - no i wpreszcie mam jako taki przeplyw w ukladzdie :D

No i nie masz "duszy na ramieniu" że pewnego pięknego dnia siedzisz przed kompem a tu FONTANNA ci tryska z bloku. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak twój stary zrobi ci taki blok to pogadamy, na razie są to zwykłe przechwałki, a nic konkretnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry wielki reed rozumie ze poczuwasz się bogiee bo jestes moderatorem ale ja mam to w [gluteus maximus] bo ja mowie o koszcie materiału z którego zrobi ten blok moj stary i mieści się on w 20zł nie wiem jak mogą się zuzuc nażedzie przy zrobieniu takieo bloku ale nie wieze ze az tak ze trzeba za kazdym razem zmieniać na nowe a cena za ten blok to nie powidział bym ze jest za materiał i pracochłonnosć tylko za wydajność bo juz widziałem w <span style="color:red;">[ciach!]</span> bardziej skomplikowanych bloczków od tego za mniejszą kase .........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nop zobacz ile kosztuje frez 2mm, pozatym zrozum ze czlowieku ze jak wykonujesz blok na sprzedaz to nie robisz tego po znajomosci tylko z reguly legalnie, w firmie placisz za roboto godziny, material, sprzet itp, pozatym po kilkunastu tygodniach projektowania prob i wyliczen tez chialbym cos z tego miec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze zapytać mojego znajomego bo ma on sprzęt i dostęp do miedzi i duzo wolnego czasu :lol: czy by mu się nie chciało robić takich bloczków na zamówienie po myśle duzo mniejszych kosztach niz 160zł, w granicach 80zł ( moze mniej ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh no jak utrzymasz jakos mate'a i w cenie 80 zl to wysadzisz go z siodla ale szczerze watpie

Jeśli chodzi o jakośc to z tym nie ma problemów bo jest to gość który robi rozne skomplikowane nażędzia i części na tych maszynach tylko problem taki czy da się namówić ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze zapytać mojego znajomego bo ma on sprzęt i dostęp do miedzi i duzo wolnego czasu  :lol:  czy by mu się nie chciało robić takich bloczków na zamówienie po myśle duzo mniejszych kosztach niz 160zł, w granicach 80zł ( moze mniej ).

Ok to daj znać co załatwisz, może się z tego wykluje coś ciekawego?

A propos, Czemu nie kręcisz tego Bartona Wiecej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najwiekszy problem jest z tym ze chodzby gosc sie zgodził to kto by je kupował  :lol:  i dlatego pisze ze gosc moze nie byc chetny ta ten biznes bo narobi 20 sztuk zapłaci za miedz  a tu mu nikt nie kupi  :(

Mozna rzucic posta na forum i kto chetny niech da znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry wielki reed rozumie ze poczuwasz się bogiee bo jestes moderatorem ale ja mam to w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> bo ja mowie o koszcie materiału z którego zrobi ten blok moj stary i mieści się on w 20zł nie wiem jak mogą się zuzuc nażedzie przy zrobieniu takieo bloku ale nie wieze ze az tak ze trzeba za kazdym razem zmieniać na nowe a cena za ten blok to nie powidział bym ze jest za materiał i pracochłonnosć tylko za wydajność bo juz widziałem w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> bardziej skomplikowanych bloczków od tego za mniejszą kase .........

A co tu ma do rzeczy to ze jestemmoderatorem , jakim bogiem ?

Czlowieku zastanow sie co piszesz , bo jak na razie to pieprzysz jak potluczony.

Piszac o swoim ojcu nie przechwalalem sie ani troszke, tylko stwierdzalem fakt. A to ze mi nie robi tego bloczku to inna sprawa.

Jezeli jestes taki madry to dlaczego wogole zapodajesz takie gadki : ze za 20 zl ci ojciec zrobi, inni tez zreszta pisza w podobnym tonie.

jak juz ktos w tym topicu zauwazyl, na koszt bloku sklada sie troszke wiecej niz cena materialu na blok.

Dlatego wlasnie twoj tata zrobi ci go za 2 dychy, a Mate czy inny wytworca nie.

Bo musi kupic maszyny, lub oplacic kogos kto je ma i mu pomaga, musi placic podatki, a wlasna robocizna jego chyba tez cos kosztuje, nie ?

jak juz w koncu zrobi ten bloczek to chyba nie odda gopo kosztach, tylko sprzeda z jakims tam zyskiem, nie ?

Ale co ja bede dzieciom tlumaczyl, jak sam tego nie wiesz to sorry.

EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowując - w Polsce Nukleon nie ma konkurencji (mowa o bloczkach dostępnych w sklepach) pod względem wydajności.

Jest blokiem bardziej uniwersalnym od głównego konkurenta WW (ten ostatni został zaprojektowany do odbierania ciepła z małej powierzchni - producent wspomina o max rozmiarach źródła ciepła 30x30mm). Nukleon spokojnie może obsłużyć nawet moduł peltiera 50x50 ;)

Jest to też jeden z najdroższych bloczków pochodzących o rodzimych producentów ale wcale nie najdroższy (droższy jest choćby B-5CuSil za 219PLN !! z Discotechu)

Czyli żeby stać się posiadaczem najlepszego bloczku - trzeba kupić NUKLEONA ... albo stworzyć własny projekt i wykonać go ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Czyli żeby stać się posiadaczem najlepszego bloczku - trzeba kupić NUKLEONA ... albo stworzyć własny projekt i wykonać go ...

... i wtedy bedziemy mieli super bloczek za 20 zl :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

... i wtedy bedziemy mieli super bloczek za 20 zl :wink: :wink:

To zbyt optymistyczna prognoza - sam materiał na blok (miedź) wyniosła mnie (1,5 roku temu) ok.25 PLN - 60x60x20 i 60x60x5, do tego jakieś króćce (ew. rurki/kolanka), jakieś śrubki coby to skręcić ... zapinka/śrubki ... Mnie wychodzi ok. 30-40PLN. No ale kto by to liczył ... a jaka radocha tworzenia ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Wydaje mi sie ze 90% wlasnych projektow wydajnoscia nie przekroczy polowy wydajnosci nukleona a jesli przekroczy badz NAWET JEJ DOROWNA albo jeszcze lepiej PRZEKROCZY to i cena bedzie adekwatna do wydajnosci ... Kazdy moze sobie zamowic frezowanie po calosci w dolnej warstwie nukleona z 1,5mm albo 2mm frezem tylko ile za to zaplaci ???????

2) Apropo tych NUKLEONOW PO 40 zl ... NIE ZNASZ SIE NA MARKETINGU ??? Niech ten twoj znajomy zrobi mi taki bloczek/pare bloczkow po 25zl + koszt wysylki... Kupi go powiedzmy od razu 5 osob bo bedzie to tanioch i Ci oto ludzie na 100% wklepią tu recenzje takowego produktu. Sytuacja bedzie jasna i klarowna z dwoma rozwiazaniami :

a) bloczek rownie dobry/lepszy jak mate = podosisz cene do 80zl, zarabiasz sporo, zyjesz dlugo i szczesliwie

B) bloczek gorszy = zostajesz skazany na banicje, ukrzyzowany na forum oraz przeklety na 5 pokoleń :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co wy pleciecie za ANDRONY ???? 

Moim zdaniem trzeba wspierac polski przemysl ( nie za wszelka cene oczywiscie : POZDRAWIAM CPC :) ) Mate oferuje nam cos sprawdzonego, o pewnym wykonaniu, sympatycznie wygladajacego oraz z wydajnoscia nie ustepujaca kroku firmom wiodacym prym w dziedzinie WC ...

Cena Nukleona = nie wieksza niz za bloczek o podobnych parametrach zachodznich producentow albo wrecz NIŻSZA ...

Krotko mowiac : NIE MA CO NARZEKAC i nie wieze zeby kazdy uzytkownik tego forum nie byl w stanie odlozyc takiej kwoty w ciagu miesiaca...

PS. Monopol w Polsce to nic nowego a w tym przypadku mamy doczynienia z monopolista ktory serwuje adekwatne ceny do produktow oraz SOLIDNE PRODUKTY a w tym kraju to juz NOWOŚĆ :D

znajdz mi w Polsce blok o wydajnosci LRWW, albo chociaz swiftecha MCW5000 :lol: :lol: :lol:

powiedz mi jedna rzecz: ile według Ciebie to znaczy: "wydajnoscia nie ustepujaca kroku firmom wiodacym prym w dziedzinie WC" ??? :? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja Cie o cos spytam ...

JAK CI SIE WYDAJE ILE STOPNI BEDZIESZ MIAL MNIEJ NA WW "LRWW, albo chociaz swiftecha MCW5000" ???

A przy okazji to mam pewne doswiadczenie w "imporcie" i do takiego bloczku za 50$ dolicza ci najpier 22%vat a pozniej 7% cła wiec GOOD LUCK !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

letrev wytłumacz mi co takiego trudnego jest w wykonaniu nukleona parenaście finów 2wyloty jeden wlot wydajnny jest dzięki finom a że jest wykonany bardzo dobrze to inna sprawa i podejrzewam że duroz właśnych pojektów jest owiele bardziej wydajna od nukleona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta zrobisz bloczek za 20 zł to pewnie mozna nim bedzie sobie czoło zchłodzic ;]

a jesli chcesz robic tak sam blok musze cie ostrzec, ze nie mozesz poniewaz projekt ma autora, a robienie podróbek pod jego projekt jest zabronione i karalne.

wymyśl swój projekt zdobądz materiały i sie wtedy pochwal, ze rozdajesz bloki za 20 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta zrobisz bloczek za 20 zł  to pewnie mozna nim bedzie sobie czoło zchłodzic ;]

a jesli chcesz robic tak sam blok musze cie ostrzec, ze nie mozesz poniewaz projekt ma autora, a robienie podróbek pod jego projekt jest zabronione i karalne.

wymyśl swój projekt zdobądz materiały  i sie wtedy pochwal, ze  rozdajesz bloki za 20 zł.

Heh czego twierdzisz ze jak zrobie sobie bloczek za 20zł to bedzie kiczowy ja tu mówie o kosztach samego materiału czyli miedzi z której go wykonam a napewno moj stary w firmie zwanej "WSK" ma nie gorszy sprzęt do obrobki takiego sprzetu niz MATE. Zgadzam się ze mate nie bierze duzej kasy w porównaniu z np DD ale jak by się uparł napewno mogłby je sprzedawac taniej i z zyskiem np po 140zł a jeśli chodzi o samą konstrukcje to jest dość prosta w porównaniu z blokami nawiercanymi które mają po 30 dziurek a kosztują mniej, więc tez nie ma co gadać ze wyprodukowanie NUKLEONA jest takie drogir i trzeba tyle za to płacic moim zdaniem tu płaci się za wydajnośc tak jak z np procami jest bo np zeby zrobić DURONA czy ATHLONA to ten sam koszt ale Cena inna, taksamo MATE nie może sprzdać Nukleona którego pewnie prościej mu się robiło niz te wcześniejsze po nizszych cenach niz te pierwsze które są mniej wydajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi