adnet Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Witam. Mam problem z TV Out'em i jego konfiguracją na mojej grafice. Karta to jak w podpisie GF3 Ti200 Gainwarda. Karta ma wyjście S-Video, do podłączenia do telewizora korzystam z przelotki S-VIDEO -> CHINCH, a potem albo do Euro lub chinch w TV. 1.Problem polega na tym, że obraz na TV jest czarno-biały. Zarówno po podłączeniu w/w przelotki do Euro(SCART) lub chincha. W sterach (44.03) nie ma możliwości wyboru czy korzystamy z Composite czy S-Video, ale nawet po testowaniu obu opcji w najnowszym TV Tool - zarówno po ustawieniu S-Video lub Composite - obraz jest biało-czarny. 2.Jak wymusić opcję klonowania obrazu na TV z monitora, aby na monitorze nie zmianiała się rozdziałka na 800x600 przy 60hz? Czy może nie da się tak zrobić? TV Tool pozwala się przełączyć w tryb TV (monitor wyłączony) lub TV i monitor, ale zmienia mi rozdziałkę i odświerzanie? Prosiłbym o konkretne odpowiedzi, bo naczytałem się trochę po przeszukaniu fora, ale coś kiepsko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Po 1. Zmien stery na 43.05 na przyklad. Problem z ustawieniem S-video lub composite zniknie. 2. W TV tool niestety odswierzanie monitora ulega degradacji do 60Hz jezeli odpalasz wyjscie TV. W najnowszym jednak TVtool jest juz dostepna rozdz. 1024x768. W starszej wersji tylko 800x600. Do tego w TVtool nie mozna ustawic tak aby na TV lecial film a na monitorze net (or smth). Polecam wiec zakladke tvout w sterach (vide 43.05). Oczywiscie jak masz przelotke to ustawiasz composite. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Ostatnio na mojej karcie odpalalem tvouta (tez mam tego gf3ti200) i wydaje mi sie ze przestawienie z NTSC na PAL przywraca piekny kolor :-). Nie pamietam dokladnie, ale na poczatku tez mialem maly problem z kolorem, jednak szybko sie z tym problemem uporalem. Przelotki z chinch na SCART (euro??) nie maja tutaj znaczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 TV tool mam najnowszy i 1024x768 jes dostępne ale nie aktywne :( Popróbóje ze starszymi sterami. Thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Istnieje na allegro coś takiego jak przejsciówka z wyjścia monitorowego na scart -> zeby mozna bylo toto podlaczyc do telewizora bez tvouta w karcie. I tam wlasnie czlowiek ktory kupowal to, mial problem z czarnobialym obrazem. Okazalo sie, ze jest to wina karty. Po prostu niektore tak maja - wtedy pomaga zdaje mala przerobka przejsciowki. Czyli moze to byc takze wina tej przejsciowki twojej. Bylo na forum, bylo w chipie o tym.... poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENO Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 Zerknij tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic10726.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...