BrandoPG Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Witam, dawno nie modernizowalem kompa, więc wypadłem z obiegu. Głównie interesuje mnie pomoc z SSD, bo nie wiem jakie warto kupić. Mam płytę Asus P8H61-M LE R3.0 z Sata 3GB/s wg specyfikacji. Dysk Seagate 1TB, i widać że umiera, wszytko zaczęło nagle bardzo wolno chodzić, zawieszać się itp. Hdtune i crystaldisc mówią że coś tam z sektorami (na szybko wczoraj sprawdzałem, dysk umiera wg internetu). Więc zapadła decyzja o wymianie na nowy HDD 1-2TB i SSD 250-512. Jestem osobą która od 2012 ma ten sam dysk i ten sam system operacyjny, i nie lubi reinstalacji, formatów itp. więc kolejny zestaw chciałbym na kilka lat. Nie chciał bym też wymieniać na razie płyty głównej i procka... Więc dysk Sata. Jaki moglibyście polecić zestaw do 400 i jaki do 500zl? Tylko nówki, najlepiej z linkami. Płyta Asus P8H61-M LE R3.0, i5 3470, 12GB RAM. W gry gram mało, jak już to jakiś LOL, CS itp. głównie internet + jakieś tam programowanie. Mam zamiar zainstalować win10 jeśli ma to znaczenie. Zestaw znów na parę ładnych lat bym chciał :) Ps: temat raczej pilny, więc nie mogę poczekać na nowe dyski kiedyś tam. Nie chce też kupować HDD a potem sąd i znów reinstalki robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 https://www.morele.net/dysk-ssd-crucial-bx500-480gb-sata3-ct480bx500ssd1-4141972/ https://www.morele.net/dysk-toshiba-p300-1tb-hdwd110uzsva-860921/ Myślę, że to ci powinno zdecydowanie wystarczyć 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketonek Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Zastanów się czy potrzebujesz tyle pojemności, może sam SSD 1tb Ci wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrandoPG Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 17 minut temu, ketonek napisał: Zastanów się czy potrzebujesz tyle pojemności, może sam SSD 1tb Ci wystarczy. 1 TB to mało już teraz :p ale dysk zawsze można dodać, więc myślę że warto zainwestować w systemowy więcej SSD i na razie kupić 1TB HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Nad modelem BX 480GB poważnie się zastanów,na konkurencyjnym forum piszą o problemach z tym dyskiem.Jeśli chcesz kupić to celuj w MX500 250GB.Recenzja Na PPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrandoPG Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 Dzięki panowie. Zdecydowałem się na AData SU800 (512) i Seagate 2TB. Akurat do 250zl był to najlepszy wybór według artykułów na ppc (SSD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...