Aslaf Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2019 Zastanawiam się nad jedną z powyższych myszek. Xenon 750 ma lepszy sensor, ale obawiam się trochę o ergonomię i jakość bocznych przycisków. Na chwilę obecną mam Dream Machines DM1 pro (wersja 3310 - ta pierwsza) i byłaby spoko, gdyby tak nie wkurzał mnie lewy przycisk myszy - ma wyraźnie bardziej zamulony feeling od prawego, który jest z kolei przyjemnie chrupki. Żeby tego było mało, co jakieś pół roku musze ją rozkręcać i naginać blaszkę od tego cholernego przełącznika (lewy) bo po jakimś czasie się "wyrabia" i zaczyna przerywać, dodatkowo, czasem sensor potrafi "ześwirować" (raz na ruski rok ale jednak) - mycha była na serwisie 3 czy nawet 4 razy (nie pamiętam już dokładnie), raz była wymieniona na nowy egzemplarz, raz zmieniono sensor - wciąż te same problemy, a dwa razy wymieniono scrolla bo przestawał działać - najbardziej awaryjny sprzęt jaki kiedykolwiek miałem od czasów słynnej "klawiatury mechanicznej" Hykkera gdzie literki przestawały działać xd Dostałem w prezencie bon upominkowy do empika na 8 dych, więc ograniczony jestem tylko do tego sklepu i poruszam się w przedziale 150 złotych. W tej cenie te 2 modele wpadły mi w oko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 Krypton 700 będzie zbliżony ergonomią co do wysokości z Dream Machines DM1 więc ręka nie będzie się na nowo przyzwyczajała do nowej myszki za bardzo. 750 jest już wyższa i musisz się sam zdecydować czy chcesz taką właśnie myszkę. Nie miałem żadnej z tych myszy,nie trawię Genesisa bo zalałz mi za skórę z klawiaturami,ale kiedy szukałem nowej myszki obejrzałem sporo testów również tych myszek i one z tego co pamiętam mają podobny klik do Dream Machines także nie oczekuj cudów w tym akurat względzie. Wydaje mi się że lepiej brać 700.750 z 1000 rozdziałką DPI to już takie bajerowanie klienta,co mnie raziło zawsze, ale ergonomia insza co może być atutem dla niektórych.Jak dla mnie tylko tym się różni 750ka o 700ki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aslaf Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 Sam klik w mojej DM mi nie przeszkadza, ale mam problem z defektem produkcyjnym, przez który lewy klik jest zdecydowanie gorszy od prawego. Ludzie w internecie też się na to skarżyli, prawy jest dobry, a lewy jakby był niższy, bardziej płytki i cięższy we wciśnięciu. jeżeli te Genesisy miałyby obydwa przyciski równej jakości taki jak prawy w DM1 to super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...