Markus1 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Witam Posiadam 2 klasyczne dyski każdy po 2 Tb spięte w raid 0 z poziomu managera Windows 10 pro. Nie potrzebuję jednak tak dużej przestrzeni dyskowej. Czy jest możliwość zmienić w managerze dysków poziom raid 0 na raid 1? ilość danych nie przekracza wielkości fizycznej jednego dysku. Czy można to zrobić nie kasując istniejącej struktury (danych)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 tak :-D ..... zapisać dane na dysku (dyskach) zewnętrznym, założyć rajda na nowo i przekopiować dane z dysku (dysków) zewnętrznych Widziałem gdzieś jeszcze usługę migracji online ale nie wiem jak i ile to kosztuje. Swoją drogą po co Ci raid ?Poczytaj o tym trochę. Może to powodować więcej problemów niż zysku w zastosowaniach domowych. Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...