mayhen Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Witam, mam zamiar ulepszyć karte graficzną, bo jest wąskim gardłem dla całego kompa. Miałem zamiar kupić jakiś GF4 MX 400, ale z tego co wiem i wyczytałem tutaj, o niebo lepszy będzie jakikolwiek GF 3 Ti 3200+ który wcale nie tak dużo ustępuje GF Ti 4200. I tutaj pytanie, jakiej firmy są najlepsze. Na allegro np. są prolinki, gainwardy i leadteki. I jaką maskymalną cene aby nie przepłacić. Liczę na to, że kotś ma GF 3 Ti, i może pomóc. Za wszelkie rady z góry dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 w tejchwili można kupić w komutroniku za ok. 400 zł GF 3 Ti 200 gainwarda ale ja osobi ście bym ci polecił ati radeona 8500le (są w sklepie tweak ) lub 9100 są tańsze i wydajniejsze a wyjsście tv jest o niebo lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Witam, mam zamiar ulepszyć karte graficzną, bo jest wąskim gardłem dla całego kompa. Miałem zamiar kupić jakiś GF4 MX 400, ale z tego co wiem i wyczytałem tutaj, o niebo lepszy będzie jakikolwiek GF 3 Ti 3200+ który wcale nie tak dużo ustępuje GF Ti 4200. I tutaj pytanie, jakiej firmy są najlepsze. Na allegro np. są prolinki, gainwardy i leadteki. I jaką maskymalną cene aby nie przepłacić. Liczę na to, że kotś ma GF 3 Ti, i może pomóc. Za wszelkie rady z góry dziękuję. :lol: poza tym Gainward a poza tym to kurcze szukaj chlopie takich topicow na forum jest w chooj, wystarczy wpiac w wyszukiwarke gf3 ti i znasz odpwiedz :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Leadtek jest najszybszy z tych kart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu zastanow sie co mowisz najpierw 8O BTW mialem gf 3 ti 200 od Gainwarda i takiego czegos bym nie powiedzial :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu nie, nie jest wydajniejszy.W niektorych aplikacjach obie karty sa porownywalne ,ale przewaznie R9100 jest ociupinke wydajniejsza karta. Dyskusji na ten temat bylo muuuultum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 jesli juz chcesz kupic gf 3 ti200 , to gainwarda , gobry serwis 3 lata gwarancji i bardzo dobre oc spokojnie chodzi jako ti500 a jak chcesz wiecej to tez nie mam problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiech Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu bajerujesz człowieka radek 9100 jest wydajniejszy i ma lepsze wyjście tv. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu bajerujesz człowieka radek 9100 jest wydajniejszy i ma lepsze wyjście tv. Moj qmpel podkreca Palit Daytone GF3 Ti200 64MB 175/400@260/558 (czyli wiecej niz Gainward Ti450) a z testu na http://www.infopc.pl/index.php?id=recenzja...Rec=3&strona=13 wynika ze Gainward Ti450 200/450 jest lepszy od 9100... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 ja tam mam gainwarda i jest super jesli juz gfa3 ti to tylko od gainwarda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Ja na allegro nabyłem GF3 Ti200 Asusa VT8200T2 za 255zł, narazie jeszcze nie zamontowany :( z powodu braku czasu. Jedyna jego wada to brak radiatorów na kostkach pamięci, ale to się da zrobić :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 w tejchwili można kupić w komutroniku za ok. 400 zł GF 3 Ti 200 gainwarda ale ja osobi ście bym ci polecił ati radeona 8500le (są w sklepie tweak ) lub 9100 są tańsze i wydajniejsze a wyjsście tv jest o niebo lepsze jak juz to 8500le po pierwsze TANSZY jesli chodzi o HERCULESA oczywiscie :) po drugie wydajnosc identyczne w obu przypadkach po trzecie nie ma problemow z grami tyle chyba wystarczy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu tak ak bravo dla pana z wasem hehe rotfl ( no offece) kup sobie może jakiegoś radka 9100 (128 bit) 64 mb troszku lepszy od g3ti200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu tak ak bravo dla pana z wasem hehe rotfl ( no offece) kup sobie może jakiegoś radka 9100 (128 bit) 64 mb troszku lepszy od g3ti200 jak juz na gdzies pisalem lepiej kupic herculesa 8500le teraz znowu sa w sprzedazy i niedosc ze wydajniejszy od gf3 to i tanszy jesli chodzi o gainwarda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu tak ak bravo dla pana z wasem hehe rotfl ( no offece) kup sobie może jakiegoś radka 9100 (128 bit) 64 mb troszku lepszy od g3ti200 jak juz na gdzies pisalem lepiej kupic herculesa 8500le teraz znowu sa w sprzedazy i niedosc ze wydajniejszy od gf3 to i tanszy jesli chodzi o gainwarda jasne sam takiego mam i jestem zadowolony nie narzekam nigdy nie miałem z nim problemów w grach czy ze sterami nie wiem ale ini mieli może ja mam szczeście ps. dobra panowie wy sobie tu żyjcie a ja jade na 3 tygodnie nad morze :D mam nadzieje że dużo mnie przez 3 tygodnie nie ominie na forum :DD:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu tak ak bravo dla pana z wasem hehe rotfl ( no offece) kup sobie może jakiegoś radka 9100 (128 bit) 64 mb troszku lepszy od g3ti200 jak juz na gdzies pisalem lepiej kupic herculesa 8500le teraz znowu sa w sprzedazy i niedosc ze wydajniejszy od gf3 to i tanszy jesli chodzi o gainwarda jasne sam takiego mam i jestem zadowolony nie narzekam nigdy nie miałem z nim problemów w grach czy ze sterami nie wiem ale ini mieli może ja mam szczeście ps. dobra panowie wy sobie tu żyjcie a ja jade na 3 tygodnie nad morze :D mam nadzieje że dużo mnie przez 3 tygodnie nie ominie na forum :DD:D no jedyne co stracisz to krorego radka wybrac, albo gf vs radeon albo czy to radek 64bity czy 128 ostatnio tego tu wyroslo jak grzyby po deszczu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 gf3 ti 200 jest wydajniejszy od RADEONa 9100 to po pierwsze, jednak RADEON ma lepszą jakość obrazu tak ak bravo dla pana z wasem hehe rotfl ( no offece) kup sobie może jakiegoś radka 9100 (128 bit) 64 mb troszku lepszy od g3ti200 jak juz na gdzies pisalem lepiej kupic herculesa 8500le teraz znowu sa w sprzedazy i niedosc ze wydajniejszy od gf3 to i tanszy jesli chodzi o gainwarda jasne sam takiego mam i jestem zadowolony nie narzekam nigdy nie miałem z nim problemów w grach czy ze sterami nie wiem ale ini mieli może ja mam szczeście ps. dobra panowie wy sobie tu żyjcie a ja jade na 3 tygodnie nad morze :D mam nadzieje że dużo mnie przez 3 tygodnie nie ominie na forum :DD:D no jedyne co stracisz to krorego radka wybrac, albo gf vs radeon albo czy to radek 64bity czy 128 ostatnio tego tu wyroslo jak grzyby po deszczu :wink: heh własnie mam taką malutką głupiutka nadzieje że to sie skończy za nim wróce bo normalnie słabo sie robi od tego hehehe za pare godzin odjazd :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Który GF3 lepiej się spisuje, podkręca Asus VT8200T2 /GF3 TI200 64MB czy Palit, model na razie bliżej nieokreślony?? Czy ma ktoś tego Asusa? Jak się kręci? Jakie ma pamiątki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Który GF3 lepiej się spisuje, podkręca Asus VT8200T2 /GF3 TI200 64MB czy Palit, model na razie bliżej nieokreślony?? Czy ma ktoś tego Asusa? Jak się kręci? Jakie ma pamiątki?niech cię nie interesuje żaden palit czy asus. Gainward robi najlepsze geforce 3 na świecie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No ale mam do wybory tylko te dwie. Ktora z nich jest lepsza do podkręcania?? Przejrzałem forum i na temat Palita jest wiele opinii min że świetnie się kręci (230/530), ale o Asusie nic nie znalazłem :(. Nikt nie miał styczności z tą kartą? Czy dobrze się kręci mimo że nie ma radiatorów na pamięciach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No ale mam do wybory tylko te dwie. Ktora z nich jest lepsza do podkręcania?? Przejrzałem forum i na temat Palita jest wiele opinii min że świetnie się kręci (230/530), ale o Asusie nic nie znalazłem :(. Nikt nie miał styczności z tą kartą? Czy dobrze się kręci mimo że nie ma radiatorów na pamięciach? lepiej weź asusa. Palit to jakość ECS. A radiatorki na pamięć zawsze możesz dokleić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Zanim kupisz jakąkolwiek karte graficzną (gf3,R9100/8500) to sprawdź, czy masz odpowiedni zasilacz, bo ja happy kupiłe msobie Radka wracam do domu z myślą "ale będzie zapierdalać" a tu lipa - po reinstalce systemu jedyna gra 3d jaka mi chodzi to Medal of Honor :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Tylko Leadtek GeForce 3 TI ta karta ma zawaliste radiatory i można ją nieźle kręcić, zreszta zobacz na mój podpis i taktowania tej karty GEF 3 TI 200 260MhzX550Mhz, stabilnie również 260x580. Poza tym karta posiada: Monitoring : -temperatur -wewnatrz chipa i na jego powierzchni -miernik napięć (na układzie i pamieciach) -obroty wentylatora -3diody na karcie POWER ON, AGP 4X, ERROR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 No wiem że najlepsze są GF od Gainwada i Leadteka ale ja mog wybrać tylko z pośród Asus a Palit. Minusem Asusa jest brak radiatorów na pamięciach i brak dodatkowych wejśc/wyjśc. Co do Palita to słyszłem że się swietnie kręci dzieki pamieci samsunga. Czy to prawda? Może ma ktos tego Asusa, bo nigdzie nie mogę znaleść informacji o nim? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...