AiXen Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) Niedawno przesiadłem się na procesory ze stajni AMD, dokładnie z socketem AM4 i żeby zamontować chłodzenie z Fortis 3 potrzebuję takich malutkich plastikowych przejściówek. Niestety w moim zestawie nie było takowych (chłodzenie kupiłem 1-2 lata temu). Jeżeli ktoś kupił tego typu cooler a posiada coś takiego, to chętnie odkupię, . Szukałem na allegro, pisałem do sprzedawców i nie mogę nigdzie tego dostać. Każda informacja na wagę złota. Napisałem dzisiaj jeszcze do supportu silentium, ale czekam dopiero na odpowiedź. Załączyłem grafikę jakiego elementu poszukuję. Edytowane 4 Sierpnia 2019 przez AiXen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Słabo szukałeś:https://www.silentiumpc.com/pl/am4/Potrzebujesz nie tylko tych zawleczek, ale też backplate I tych stalowych ramek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Przy kontakcie z suportem z SPC podaj że masz płytę pod AM 4 i musisz mieć rachuneczek do tego.Inaczej cię SPC oleje jak mnie swego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Wg. Ciebie mają te zestawy rozdawać na ładne oczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Mam Fortis 3 i mam na to rachunek.Nabyłem to chłodzenie kilka miesięcy przed premierą Ryzenów.Oczywiście poszło o to że mój Fortis miałem na płycie z AM 3+.Dajmy sobie spokój z bajeczkami że SPC nie miało informacji od AMD że ich chłodzenie nie będzie pasowało do nowej podstawki wiele miesięcy przed ich premierą.Taka ciekawostka skoro już mnie uraczyłeś zaczepką z rana.Na moje pytanie do pana z SPC co w takiej sytuacji że jak będę chciał odsprzedać moje chłodzenie ze stratą z powodu barku owej revizyjki pod AM4 odpowiedzi już nie otrzymałem.W sumie to nie m sprawy jak dla mnie.Jesteśmy dorośli.Biznes is biznes.Dlatego nowa klawiatura mechaniczna nie będzie od SPC.I nowe chłodzenie pod Ryzena też od innej firmy nabędę.Faktycznie niech każdy sam decyduje jak wydatkuje swoje pieniądze i zbiera tego owoce :-). Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez Kronan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Masz rachunek za płytę na AM 4 i zdjęcie chłodzenia wystarczało by dostać kit pod AM 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AiXen Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Uzyskałem taką odpowiedź od supportu: Cytat W celu uzyskania kuponu zniżkowego na zakup produktu SilentiumPC AM4 upgrade kit należy przedstawić dokument zakupu: - kompatybilnego z wspomnianym zestawem chłodzenia naszej marki oraz - procesora lub płyty głównej opartej o architekturę AM4 ~Edit Wysłałem zdjęcie chłodzenia wraz z dokumentem potwierdzającym zakup MOBO i udało mi się otrzymać kupon rabatowy :D ~Editv2 Jakby kogoś to interesowało udało mi się już zamontować chłodzenie z przejściówkami które otrzymałem ze strony cooling.pl. Procek nawet przy małym obciążeniu (ok. 10%) ma zaledwie 30°C i w końcu mogę spokojnie siedzieć przy komputerze, boxowe chłodzenie a Fortis to niebo a ziemia :D Edytowane 7 Sierpnia 2019 przez AiXen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...