VIDEO Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Witam, przymierzam się do kupna grafiki do dość starego zestawu i nie jestem pewien co powinienem kupić. Myślałem o GTX 1660, ale czy w połączeniu z i5 4750 będzie to miało sens? To wszystko pod zasilaczem 550W. Używam rodzielczości 1920x1080, ale korzystam z DSR i jak jest możliwość to 144Hz, więc moc też ma znaczenie. Czy ta grafika nie jest zbyt mocna przy reszcie podzespołów? A może coś innego powinienem wziąć pod uwagę? W grę wchodzi tylko Nvidia ze względu na monitor z G-Sync. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Jeśli myślisz o tym by za rok-dwa zmienić resztę sprzętu to możesz nawet rozważyć zakup RTXa 2060. Tu masz jak w grach wypada ciut lepszy procesor od twojego, ale z tej samej generacji. Wszystko do RTXa 2060 powinno być okej. Nie wiem jaki masz budżet bo nie napisałeś, ale śmiało możesz kupować GTXa 1660 czy RTXa 2060. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIDEO Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Dziękuję. Raczej zostanę przy 1660, być może Ti, bo koszt 2060 jest zbyt wysoki. Taka moc mi w zupełności wystarczy na ten moment, a kiedy będę wymieniał cały sprzęt, to pewnie wtedy zmienię też grafikę, na odpowiednią. Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez VIDEO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...