Markus1 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam Moja aktualna płyta leci do młodego, Ja zaś ponieważ jestem "fanem" Asrocka, zamówiłem najlepszą ich płytę pod z390, Z390 Phantom Gaming X. Czy ktoś ma doświadczenie z ta płytą? Wydaje się, że jest co najmniej dobra... https://www.asrock.com/mb/Intel/Z390%20Phantom%20Gaming%20X/index.pl.asp Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Płyta przyszła Przy okazji pojawił się problem na który wcześniej nie zwróciłem uwagi :-) Ponieważ mam 3 dyski M.2 pciex4 to "wytrzepałem" wszystkie linie pcie. Zabrakło na dźwiekówkę SB AE-5 (Pcie x1). Grafika zaczęła chodzić na x8 zamiast x16. Musiałem zmienić na kodek na płycie ALC 1220... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2019 jedynie sprzedaj 3 dyski i kup 2 większe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2019 włóż dźwiękówkę do pci-e x16,2080ti na 3.0 8x nie powinna się bardzo dusić,2% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Już lepiej zainwestować w większy dysk. Następnym razem kup 2TB. Ja bym dzisiaj się nie bawił w 512 przy obecnych cenach. Sprzedaż te z czase, i zawsze coś tam odzyskasz. Fakt x8 nie obniża zbytnio ogólnej wydajności karty, więc do czasu sprzedaży i zamiany zostawiłbym tak jak jest. Nie odczujesz i tak różnicy po przełączeniu na PCI-ex x16. Tak ogólnie to fajny zestawik. Cenie sobie ASRocka od dłuższego czasu. To dość solidna firma na dzień obecny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Płyta okazała się wadliwa, konstrukcyjnie. Okazuje się, że nie jest możliwy montaż standardowej ramki od chłodzenia Aio, bez kolizji z 2 kondensatorami na płycie. Bubel. zmieniłem na Phantom 9 i jest ok.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...