szy251 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Witam wszystkich, otóż niedawno przeinstalowałem Windowsa z 7 na 10. Na poprzednim systemie podkręciłem swoją kartę graficzną no dosyć sporo ale nie było problemów. Na Windowsie 10 ustawiłem te same zegary i początkowo było okej, ale zaraz jak zacząłem robić testy w 3d marku komputer się zacinał i jak minęła zawiecha to grafika ustawiała sporo niższe zegary nawet od tych bazowych. Dodam że testowałem to też i bez podkręcania a nadal to samo było. Po restarcie komputera a nawet zamknięciu msi oraz ponownym otwarciu wszystko wracało do normy. Że jeszcze nic tam nie miałem tylko czysty system to przeinstalowałem system ponownie ale nic nie pomogło i ostatnio całkowicie zablokowały się zegary grafiki. Sterowniki są aktualne. Specyfikacja Fujitsu pi 3540 Core 2 Duo 5800T 4 GB ram ddr 2 Geforce 9300m gs 256 MB ddr3 Zegary jakie miałem Bazowe 580 rdzeń i 702 ram Po podkręceniu 755 rdzeń i 915 ram Po lagu 500 rdzeń i 450 ram (albo na odwrót) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Niestabilne zegary. Wysypuje ci się sterownik i po restarcie sterownika blokuje zegary na fabrycznych albo w jakimś stanie energetycznym. Win10 i Win7 ma inne sterowniki toteż to co stabilne na win7 nie musi być stabilne na win10. Zmniejsz OC i tyle. Ewentualnie OC nigdy nie było stabilne i jakoś ci się udało nie scrashować sterownika lub aktualizacja microkodu z win10 powoduje zwiększone obciążenie, co oznacza automatycznie mniejszą stabilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy251 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 Ale wysypywało i na fabrycznych zegarach, zmieniłem ustawienua 2 czy tam 3 trybu karty, chociaż nie włącza sie ten najeyższy to ten niż szy mam też na podobnym oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...