Prodigy Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Witam Doradzili byście mi może jaki router pod sieć domową? Głównie chodzi o stream bezpośrednio z netu, rozmowy voip (protokół Sip) i relatywnie dużą ilość użytkowników, korzystających jednocześnie z routera (4-8). Router nie musi być bezpośrednio podłączony pod internet (mam drugi, dostarczony przez operatora sieci, podłączony kablem sieciowym do routera, którego szukam). Chciałbym się zamknąć w 1 tyś. złoty. Proszę o podpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigy Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigy Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salata Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Fritz!Box Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigy Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Dzięki. Kilka lat używałem Fritzboxa. Mam wrażenie, że nie wytrzymuje zbyt długo + nie lubi by podłączać pod niego zbyt wiele urządzeń. Może ten nowy lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salata Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Mam obecnie serii 7 - 7590. Mam do niego regularnie podłączone ponad 20 urządzeń. W szczycie 4 streamy video, FTP, syncthing, nextcloud, plus 3 numery VOIP. Jeszcze nie miałem awarii co by mi siec wywaliło. Backup można zaimportować łatwo z poprzednich generacji sprzętu. Idealny sprzęt do domu i małych firm. Jedynie co bym brał jako alternatywę to Ubiquity, ale wymagały by to trochę wiekszej wiedzy i konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) Wymagania są niskie. Jakikolwiek gigabitowy router styknie, a jeśli nie masz nawet 100Mb/s to i słabszy. protokół sip ma cokolwiek do routera? Choćby Netgear R6400 wystarczy ci z ogromnym zapasem(gigabit, duży zasięg, spokojnie ogarnie nawet i ~ 60 użytkowników po wi-fi i ma wydajny procesor) i ma funkcje SIP ALG jeśli o to chodziło. Spokojnie możesz szukać nawet czegoś tańszego. Edytowane 1 Września 2019 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigy Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Właśnie 7590 miałem na myśli. Czytałem dość pochlebne opinie. Rozumiem, że masz go nie długo. W sensie, że trudno ocenić jak będzie działał po jakimś czasie. Z moimi poprzednimi Fritz!boxami problem pojawiał się zwykle w okolicach 2 lat użytkowania. Miałem chyba ze 4 różne. Jeżeli chodzi o użytkowanie w przeciągu 2 pierwszych lat to zawsze byłem zachwycony. Nas, drukarka sieciowa, 4 nr voip, itd. W zeszłym tygodniu zamówiłem 7590, stwierdziłem, że nic lepszego nie znajdę. Dziękuję bardzo za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...