mat_ten Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Witam, Szukam płyty głównej w okolicach 300 zł. Płyta będzie współpracowała z procesorem Ryzen 1500x i 8GB RAM (2x4GB) DDR4. Nie zamierzam robić jakiegoś wielkiego o/c, ale możliwe że z czasem będę chciał trochę podkręcić procesor. Płyta powinna posiadać 4 sloty pamięci ram i obsługiwać nowe Ryzeny. Zakupu chcę dokonać do końca września, więc mogę spróbować upolować coś na promocjach... powiedzcie mi tylko czego szukać ;) No chyba, że nie ma na co czekać i od razu brać MSI B450M PRO-VDH PLUS? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Bestseller: https://proline.pl/gigabyte-b450m-ds3h-am4-p1272638 Ostatnio Gigabyte B450 Aorus Elite był w promocjach za 330-340zł, może niedługo znów będzie gdzieś za tyle dostępny. Co do obsługi nowych Ryzenów to bym nie przesadzał z optymizmem ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_ten Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 23 godziny temu, Michikun napisał: Co do obsługi nowych Ryzenów to bym nie przesadzał z optymizmem ;). Możesz rozwinąć? Czy na Asrock B450M Pro4 polecanym przez kolegę wyżej nie będzie się dało uruchomić np. Ryzen 5 3600X? Na stronie producenta jest napisane, że płyta obsługuje ten procesor po uaktualnieniu biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Tu masz vloga jak to wyszło na lepszej płycie możesz sam zdecydować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Elite o ile znajdziesz w promocji 340-350 zł to sie nie zastanawiaj Nie to kupuj https://proline.pl/gigabyte-b450m-ds3h-am4-p1272638 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...