Skocz do zawartości
Szymon

SLACKWARE 9.0 i powazny problem :-/

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm mam dosc znaczny problemy ze slackwarem 9.0. Zainstalowany, wszystko pieknie. Dalem rade nawet skompilowac kernela, potem kadu ladnei zainstalowalem. Zabralem sie za stery do grafiki....no to probuje zainstalwoac rpm`a i co ukazuje sie moim oczom :|

unsatisfied dependencies

/bin/sh , /bin/sh , /bin/sh , /bin/sh , ld-linux.so.2 , libc.so.6 , libdl.so.2 , libm.so.6 , libpthread.so.0 , libX11.so.6 , libXext.so.6 , /bin/bash , libc.so.6(GLIBC_2.0) , libc.so.6(GLIBC_2.1) , libc.so.6(GLIBC_2.1.3) , libdl.so.2(GLIBC_2.0) , libdl.so.2(GLIBC_2.1) , libm.so.6(GLIBC_2.0) , libpthread.so.0(GLIBC_2.0)

Mysle, WTF ?? :) Ten sam error spod konsoli , dopiero potme probowalem instalwoac pod x`ami. Pomyslalem ze spox. No trudno sie mowi moze mu sie cos pochrzanilo, biore instalke glibc`a sciagnieta i probuje uruchomic skrypt instalacyjny "sh doinst.sh" a tutaj wywala mi pol storny ze "can`t filnd file". No i na koniec, sprawdzilem, wszystkei te biblioteki leza na miejscu. Ostatecznie pomyslalem zeto ja cos spieprzylem przy kompilacji kernela, wiec zainstalowalem jeszce raz. I na czysciutki system proba, to samo. Czy ktos bylby w stanei uswiadomic mnie co nie gra? :( bylbym bardzo wdzieczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, faktycznie ale ze mnie laps :P :]. Ale problem mam nadal :> . Otoz uzylem rpm2tgz i przerobilem tego rpm`a na tgz. Ale bede mial jeszcze problem chyba z moja grafika, :] odezwe sie tym razem jak sie upewnie :P :). dzieki za pomoc.

ps. albo po prostu zainstalowac tego rpm`a z dodatkiem --nodeps i wszystko gra :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

==============================================================================

Finish

==============================================================================

I am going to write the XF86Config-4 file now. Make sure you don't accidently

overwrite a previously configured one.

Shall I write it to '/etc/X11/XF86Config-4' (y/n)? y

Probing PCI bus for a supported graphics device...

found: M9 (IN)

PCI bus slot: PCI:2:0:1

entering the detected PCI bus slot into the XF86Config-4 file.

File has been written. Take a look at it before running 'startx'.

Note that the XF86Config-4 file must be in one of the directories

searched by the server (e.g. /etc/X11) in order to be used.

Within the server press ctrl, alt and 'Num+' or 'Num-' simultaneously

to cycle video resolutions.

Pressing ctrl, alt and backspace simultaneously immediately exits the server.

Use these keys if the monitor doesn't sync for a particular mode.

For further configuration, refer to /usr/X11R6/lib/X11/doc/README.Config.

WHOALAa :))

no a poetm jeszce (tyko nie adlem rady skoipwoac :| , ale jak wroce to to zrobie) pisze ze nei moze zaladowac fglrx.o. Daje mu jeszcze recznie modprobe fglrx.o i [gluteus maximus], wyskakuje ze couldinit. Bog wie czemu....ktos ma moze pojecie? :-/

naturalnie potem, probujkac uruchomic x`y dostaje komunokat ze nie moze wgrac modulu fglrx. No i musze zmieniac sterownik znowu na "radeon". bo fglrx nie chce dzialac :|. Teraz to chbya moze byc malo jasne, wiec nei dlugo pzrekopiuje ten blad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi