recedent Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Mam takie oto chłodzenie: https://www.morele.net/chlodzenie-wodne-enermax-liqmax-ii-elc-lmr240-bs-705733/ Fajnie działało z dzielnym i podkręconym 2600k. Jednakże od dwóch dni mam Ryzena 5 3600 i tutaj nie pasuje backplate pod AM3. Na stronie Enermaxa można co prawda zamówić AM4 upgrade: https://www.enermaxeu.com/pl/service/contact-us/enermax-contact/support/support-contact/support-form/am4/ Tyle, że kosztuje ono około 16 euro. Płatność paypalem, a ja nie mam pojęcia jak dokonać takiej płatności. No i czas oczekiwania ponad 2 tygodnie. Czy jest jakiś inny backplate pod takie chłodzenie ? Ktoś coś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 coś jak by to ? https://www.morele.net/raijintek-backplate-am4-do-raijintek-am4-kit-4006419/?gclid=EAIaIQobChMI_5CVubKY5AIV1OJ3Ch2erAfgEAYYASABEgKUOPD_BwE&gclsrc=aw.ds Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 W to nie wejdą śruby montażowe z enermaxa. Chyba będę musiał odżałować te 16 euro, tylko jeszcze nie wiem jak dokonać przelewu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) Załóż sobie konto na PayPal i zrób przelew na nie w złotówkach tylko przelicz według kursu. I dodaj sobie drugą walutę Euro. Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez falcoon84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helios128 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Które śrubki montażowe nie wejdą - ta co na obrazku zaznaczone ? Na jakiej podstawie to stwierdziłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Dokładnie te zaznaczone elementy. Przy główce mają wypustkę, która nie wejdzie w backplate który nie jest tak samo wyprofilowany. Tu jest to dobrze pokazane: 10:42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Dostałem w załączniku fakturę do zapłaty za ten backplate AM4, ale nie ma tam żadnego numeru konta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2019 W końcu obczaiłem tego paypala. Jakoś doładowałem konto i zrobiłem przelew za ten upgrade AM4 Kit. W złotówkach wyszło 76zł z groszami, a teraz 2 tygodnie oczekiwania na przesyłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 Przesyłka dotarła, dostałem backplate, 4 podkładki, 4 elementy na których opiera się pompka, 2 elementy to montażu pompki i naklejka izolująca. Szybko przyszło ale moim skromnym zdaniem nie warte 17 euro. Temperatury zdecydowanie niższe niż na oryginalnym chłodzeniu AMD co jest oczywiste, ale warte odnotowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...